efood dianomeis niki symvaseis agones
George Vitsaras / SOOC
Πλήρης υπαναχώρηση της efood μπρος στο «κόκκινο ποτάμι»: Συμβάσεις αορίστου χρόνου για χιλιάδες διανομείς - Μια νίκη όλων των εργαζομένων

Ναι, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικούν! Αυτό αποδεικνύει η υπαναχώρηση της efood, η οποία παρά τα... «συγγνώμη, λάθος»αναγκάστηκε να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των διανομέων: Τη μετατροπή των τρίμηνων συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου!

Έτσι, 2.016 εργαζόμενοι της efood θα έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, με την εταιρία να αναγνωρίζει παράλληλα την προϋπηρεσία τους. Ακόμα η εταιρία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι διατηρεί πρόσθετες παροχές, ενώ αναδιαμορφώνει τα κριτήρια αξιολόγησης «τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς».

Αυτά ήταν άλλωστε και τα βασικά αιτήματα των εργαζομένωνΣυμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας από την efood με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα - Κατάργηση της αξιολόγησης (batch).

Ναι, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικούν! Αρκεί να είναι οργανωμένοι, δυναμικοί, μαζικοί, ανυποχώρητοι. Με την αλληλεγγύη όλων των κλάδων και όλου του κόσμου.

Όπως ήταν το «κόκκινο ποτάμι» στο κέντρο της Αθήνας - στους δρόμους, έξω από το υπουργείο Εργασίας και μπροστά στη Βουλή - και τα «κόκκινα ποτάμια» των διανομέων σε πολλές πόλεις της χώρας. Με μοτοπορείες, συνθήματα, πανό, ανακοινώσεις απέκτησαν και αυτοί φωνή και διεκδίκησαν αυτά που δικαιούνται. Και το πέτυχαν, απέναντι σε μια εργοδοσία που μέχρι πρότινος φάνταζε ανίκητη... Ανίκητη βέβαια μέχρι να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους έξω και μέσα στα γραφεία της, με στάσεις εργασίας και εξαγγελία 24ωρης απεργίας.

Αυτό που πέτυχαν ακόμα οι διανομείς της efood είναι να πάρουν με το μέρος τους το κοινό λαϊκό αίσθημα. Είχαν αυτό που λέμε «την κοινωνία με το μέρος τους».

Γιατί πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που πλέον ξέρουν τι σημαίνει εκμετάλλευση, εργοδοτική αυθαιρεσία, εκβιασμός κίνδυνος, εργασιακό στρες, μισθός πείνας.

Το είπε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ Γιώργος Χόντζογλου: «Ζούμε τα απόνερα του νόμου Χατζηδάκη, αν δείτε το άρθρο 69 είναι φωτογραφία αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία ... μιλάμε για μια εταιρεία που μέσα στην κρίση της πανδημίας εκτόξευσε τα κέρδη της, πάνω από 120 εκατ. ευρώ κέρδη, όχι τζίρο ... μιλάμε για τους εργαζόμενους, που τα τελευταία τρία χρόνια μετράμε ένα νεκρό κάθε μήνα, είναι πολύ επισφαλής η εργασία τους -και είναι τρία χρόνια τώρα με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις».

Ναι, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικούν! Το ξέρουν και οι εκπαιδευτικοί που τόσες φορές στο παρελθόν έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν και να ακυρώσουν στην πράξη τόσους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς νόμους, ρυθμίσεις, διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις. 

Γι' αυτό καλούν και στη νέα απεργία-αποχή με σημαία τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής του κλάδου που παρέμεινε ενωμένος!

Ναι, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικούν! Το αποδεικνύουν οι διανομείς της efood, ας το αποδείξει πλέον και ο κάθε κλάδος που πλήττεται από τους αντεργατικούς νόμους, τους μισθούς πείνας, την εργοδοτική και κυβερνητική αυθαιρεσία.

Γιώργος Βασιλείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

giatroi
Θρίλερ με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων πολιτών: Ποιοι δεν θα έχουν από αύριο
Τέλος στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ – Τι ορίζει τροπολογία
Θρίλερ με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων πολιτών: Ποιοι δεν θα έχουν από αύριο
ΑΡΧΑΝΕΣ ΑΣΠΑΙΤΕ
Πρσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ - Οι θέσεις, τα μαθήματα και η υποβολή αιτήσεων - Η προκήρυξη
Οι αιτήσεις των υποψηφίων πρέπει να συμπληρωθούν αποκλειστικά με χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη
Πρσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ - Οι θέσεις, τα μαθήματα και η υποβολή αιτήσεων - Η προκήρυξη
empesos_gimnasio
Στον εισαγγελέα η νεαρή που μπήκε σε Γυμνάσιο και χτύπησε συμμαθήτρια του αδελφού της
Η μαθήτρια τραυματίσθηκε και αμέσως διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Στον εισαγγελέα η νεαρή που μπήκε σε Γυμνάσιο και χτύπησε συμμαθήτρια του αδελφού της