syllalitirio syntagma
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Συλλαλητήριο σωματείων, συνδικάτων, ομοσπονδιών εργαζομένων, εκπαιδευτικών και φοιτητών του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης

Συλλαλητήριο σωματείων, συνδικάτων, ομοσπονδιών εργαζομένων, εκπαιδευτικών και φοιτητών του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα του νόμου Χατζηδάκη και τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική.

«Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, με αγώνες απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές, ενώ αναφορές έγιναν και στο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Cosco.

Οι διαδηλωτές ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας στους χώρους της δουλειάς, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. 

Σε δήλωση από το συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις σήμερα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, συντονίζουν τη δράση τους, κλιμακώνουν την πάλη τους για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού από την πανδημία, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις, για σύγχρονα δικαιώματα, για να ακυρωθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι».

Aris Oikonomou / SOOC

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psifiako_frontistirio
Πανελλαδικές 2026: Ξεκινούν τη Μεγάλη Τετάρτη διαγωνίσματα προσομοίωσης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο
Στην τελική ευθεία με ψηφιακά διαγωνίσματα προσομοίωσης και «ζωντανές» επαναλήψεις
Πανελλαδικές 2026: Ξεκινούν τη Μεγάλη Τετάρτη διαγωνίσματα προσομοίωσης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο