matina-pagoni
Τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97% ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%

«Πολύ σοβαρή», χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων αλλά και νεκρών από κορονοϊό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97%.

Τόνισε δε, ότι υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, Η κ. Παγώνη, είπε επίσης ότι έγιναν 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα σε νοσοκομεία της πρώτης ΥΠΕ.

Οι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι 2 από τη Λάρισα και 1 από τη Χαλκίδα.

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αναχαιτιστεί η πανδημία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αυστηροί έλεγχοι αλλά και ο αριθμός των τεστ, ενώ χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου. Ήταν κατηγορηματική πως δεν πρέπει να γίνει ξανά lockdown με 60% εμβολιασμένους που φτάνει στο 70% μαζί με όσους έχουν νοσήσει.

Εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το μέτρο της συχνής αποστολής SMS στους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι «είναι εκνευριστικά» και πως «δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει». Εξήγησε ότι η πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης καθώς έως τώρα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί.

Τι είπε για τον προπηλακισμό του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου

Σχετικά με τον προπηλακισμό του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία η διαχείριση τέτοιων περιστατικών και πως δεν χρειάζονται εντάσεις καθώς βρισκόμαστε σε «πόλεμο» για να πειστεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως η ίδια δείχνει ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε της ζητηθεί είτε όχι από τον κατάστημα και πως με αυτό τον τρόπο «τους βάζεις στη θέση τους για να κάνουν τη δουλειά τους».

Ανέφερε επίσης ότι οι επιστήμονες που βγαίνουν στα ΜΜΕ όπως και οι πολιτικοί, γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό.

«Όλοι ξέρουμε ότι σε κάποιες φάσεις, περιστάσεις θα γίνουν και αυτά τα γεγονότα. Επομένως επιλέγεις: ή βγαίνεις και τοποθετείσαι επιστημονικά και μπορεί να υποστεί και αυτές τις συνέπειες ή δεν βγαίνεις καθόλου», σημείωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παππας
Οι εκτελεστές του Λάλα κινήθηκαν με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρώην εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης
Η έρευνα φέρνει στο φως ότι ο Πετσίτης είχε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθείς πρώην...
Οι εκτελεστές του Λάλα κινήθηκαν με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρώην εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης
onaseia
Άνω Πετράλωνα: Μαθητές και γονείς αντιδρούν στη μετατροπή του 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε "Ωνάσειο"
Σφοδρές αντιδράσεις για τα "Ωνάσεια Σχολεία" – Κίνδυνος αποκλεισμού μαθητών με ειδικές ανάγκες
Άνω Πετράλωνα: Μαθητές και γονείς αντιδρούν στη μετατροπή του 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε "Ωνάσειο"
taksi
Ελλείψεις προσωπικού σε δημοτικό σχολείο προκαλούν έντονες αντιδράσεις γονέων - Φόβοι για συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση μαθητών ανά τάξη
Παράλληλα, προειδοποιούν για τον κίνδυνο να αποδυναμωθεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα, με πιθανές περικοπές ωρών και συγχωνεύσεις τμημάτων, γεγονός που θα...
Ελλείψεις προσωπικού σε δημοτικό σχολείο προκαλούν έντονες αντιδράσεις γονέων - Φόβοι για συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση μαθητών ανά τάξη