vasilakopoulos propilakismoi
Επιτέθηκαν στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Θύμα επίθεσης από τους ιδιοκτήτες ταβέρνας, καταγγέλλει ότι έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, γιατί ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Όπως είπε, έδιωξαν βιαίως όλους τους συναδέλφους του, ενώ τον ίδιο τον πέταξαν κάτω και σκίστηκε το πουκάμισό του.

Ο καθηγητής σημείωσε πως βρέθηκε μαζί με 20-25 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του.

«Δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος πιστοποιητικών υγειονομικής ασφάλειας και ένας άλλος συνάδελφος, τους είπε με πολύ ευγένεια, ότι για λόγους δημόσιας υγείας πρέπει να κάνουν έλεγχο».

Να προστατευτούν οι λογικοί από τους παράλογους

«Μαζί με περίπου 20 συναδέρφους πνευμονολόγους βρισκόμασταν σε μία ταβέρνα, στα πλαίσια ενός συνεδρίου. Στο τέλος με ευγένεια ένας συνάδερφος εξ ημών είπε πως θα έπρεπε να ελέγχονται τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Δεν είναι μόνο ότι μας πέταξαν έξω από το μαγαζί. Μας προπηλάκισαν. Εμένα με πέταξαν κάτω. Τον συνάδελφο, που προσπάθησε να με προφυλάξει, του έσκισαν το πουκάμισο. Ο, δε, ιδιοκτήτης με απείλησε ότι θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο, που δουλεύω, και θα τα πούμε και ότι θα έρθει να μου κάψει το αυτοκίνητο», είπε.

«Νομίζω ότι ο κόσμος πλέον έχει ξεφύγει και πρέπει να προστατευτούν οι λογικοί από τους παράλογους», κατέληξε.

H ανακοίνωση της Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) της Αθήνας για την επίθεση στον κ. Βασιλακόπουλο.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΑΠ
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης
Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στις 14 Ιουνίου
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης