metanastis epithesi kokkinia
Στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην Κοκκινιά

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση φασιστών σε σπίτι μεταναστών στην Κοκκινιά, οι οποίοι κρύφτηκαν έντρομοι στην ταράτσα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το Mega διακρίνεται η ομάδα των φασιστών έξω από σπίτι να προσπαθούν να σπάσουν την εξώπορτα κυνηγώντας δύο μετανάστες. Ο ένας πετά πέτρες και ο άλλος χτυπά το παράθυρο και βρίζει.

Λίγη ώρα νωρίτερα οι δύο μετανάστες μαζί με ένα συμπατριώτη τους από το Πακιστάν είχαν δεχτεί άγρια επίθεση από φασίστες στην πλατεία Αγίας Σωτήρας στη Κοκκινιά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διένεξη.

«Με χτυπήσαν πολύ, βαρούσαν εμένα, δίνουνε μπουνιά, σα να παίζουνε μποξ. Ρίχνουνε μπουνιά και έριξαν κάτω και μετά δίνουνε πόδια», σημείωσε το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης.

«Μιλάμε για επίθεση συγκροτημένη, 15 άτομα, συντεταγμένα πιάσανε τον Αλί τον έσερναν και φαίνονται τα αίματα στο δρόμο», τόνισε ο συντονιστής του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ο Αλί δείχνει το σημείο όπου τον είχαν ρίξει κάτω και τον ξυλοκοπούσαν. «Με χτύπησαν και με ένα μπουκάλι μπύρας. Ήρθε και με πήρε ασθενοφόρο, με πήγαν στο νοσοκομείο και έκανα εφτά ράμματα, ήμουν γεμάτος αίματα» συμπλήρωσε.

Οι δύο από τους τρεις μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τους νεαρούς που καταγγέλλονται για ρατσιστική επίθεση και έτρεξαν σε απόσταση 100 μέτρων από την πλατεία Σωτήρας σε ένα σπίτι για να βρουν καταφύγιο.

«Υπάρχουν οι πέτρες με τις οποίες έχουν σπάσει τα τζάμια του σπιτιού, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν αποτυπώματα, δεν είναι άγνωστοι στη γειτονιά» πρόσθεσε ο δικηγόρος των θυμάτων της επίθεσης, Δημήτρης Ζώτος.

Oι τρεις μετανάστες από το Πακιστάν θα υποβάλλουν μήνυση κατ’ αγνώστων.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ, περίπου 15 φασίστες επιτέθηκαν στους τρεις Πακιστανούς στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, τραυμάτισαν τον έναν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κυνήγησαν τους άλλους δύο και επιχείρησαν να εισβάλουν στο φιλικό τους σπίτι, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)