epithesi xrisi avgi
Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με αφορμή την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο

Έρευνα για κακουργηματικές πράξεις αναφορικά με την επίθεση φασιστών σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο ζητά με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ.

Σύμφωνα με το news247.gr, στην παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφέρεται ότι θα πρέπει να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι προκαταρκτική εξέταση για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης. 

Ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθούν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, σοβαρότερα αδικήματα, όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Έρευνα και για εγκληματική οργάνωση διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, διέταξε έρευνα για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τις επιθέσεις φασιστών σε ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Νέο Ηράκλειο.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στους εισαγγελείς εφετών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να διερευνήσουν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, για τη διακρίβωση σοβαρότερων αδικημάτων, ανάμεσα στα οποία ανήκει και η εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Πλιώτας με την παραγγελία του περιορίστηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ήδη έχουν εκδηλωθεί βίαια περιστατικά, ζητώντας ουσιαστικά διεύρυνση και σε βάθος έρευνα, σημειώνοντας, ότι παρά την ήδη άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα βίαια επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς, οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν να κάνουν ένα σημαντικό ακόμα βήμα. Να διερευνήσουν την ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα