σεισμός σεισμική δόνηση
«Το δυναμικό του ρήγματος είναι μικρό και δεν επηρεάζει άλλα ρήγματα» είπε ο Γεράσιμος Χουλιάρας για τον χθεσινό σεισμό στο Μαρούσι

Καθησυχαστικός είναι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, αναφορικά με τον σεισμό που σημειώθηκε, χθες, με επίκεντρο στο Μαρούσι και ο οποίος παρά το μέγεθός του έγινε αρκετά αισθητός, ειδικά στις περιοχές στα Βόρεια προάστια.

Ο Γερ. Χουλιάρας μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι σύνηθες να δίνει τέτοιους μικρούς σεισμούς.

«Είναι συνηθισμένα τα τριάρια από το Μαρούσι. Έχουμε μικρές δονήσεις συχνά. Είχαμε μια δόνηση μεμονωμένη. Είναι ένα μικρό ρήγμα που σε τακτικά χρονικά διαστήματα μας δίνει τέτοια μεγέθη», δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Χουλιάρας, προσθέτοντας ότι το δυναμικό του είναι μικρό και δεν μπορεί να επηρεάσει άλλα ρήγματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας σε εκπομπή του MEGA είπε:

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη» και πρόσθεσε: «Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα