Κορoνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους - Τι ισχύει από σήμερα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τι ισχύει από σήμερα, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο για τους εμβολιασμένους, τα οποία, μεταξύ άλλων, βάζουν "τέλος" στα lockdown ακόμα και στις "κόκκινες" περιοχές και περισσότερες ελευθερίες σε εστίαση και διασκέδαση.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και το πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί πλέον "διαβατήριο" για τους πολίτες, για μία σειρά από δραστηριότητες, με στόχο την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα μέτρα, υποστηρίζοντας ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν πλήρη ελευθερία σε ψυχαγωγία και εστίαση και πως τα lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας πλέον δε θα εφαρμόζονται, ακόμη κι αν μιλάμε για "κόκκινες" περιοχές.

Ακόμη, ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους πολίτες, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι να διασκεδάσουν όπως έκαναν και πριν την πανδημία.

Συγκεκριμένα, από σήμερα επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ και χώρους διασκέδασης να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι, ενώ δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση.

Σαρωτικοί έλεγχοι από το Σάββατο στην εστίαση

Στοχευμένο πρόγραμμα ελέγχων σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, θα υλοποιούν από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) σε συνεργασία με τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 9 έως 23 Οκτωβρίου 2021.

Ειδικότερα:

-αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης,

-πλήρης ελευθερία θα υπάρχει για τους θαμώνες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες,

-στην εστίαση και σε καταστήματα διασκέδασης σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους που είναι αμιγείς για εμβολιασμένους, δεν θα υφίσταται κανένας περιορισμός.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και η μέγιστη πληρότητα είναι 85%. Σημειώνεται ότι, το προσωπικό των καταστημάτων θα φοράει μάσκα και θα τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Αντίθετα για τους μεικτούς χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως και σήμερα.

Οι έλεγχοι, θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...