Άυλο διαζύγιο
Έρχεται, έως το τέλος του 2021, το άυλο συναινετικό διαζύγιο, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκης - Στα μέσα του 2022 οι ψηφιακές συντάξεις

Έρχεται, έως το τέλος του 2021, το άυλο συναινετικό διαζύγιο, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, η ίδρυση ατομικής επιχείρησης, η πιστοποιημένη δεξιότητα σε στρατευμένους νέους, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αλλά και οι συντάξεις που θα γίνουν ψηφιακές έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο συνέδριου Cyber Greece 2021.

Όπως δήλωσε στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, «έως το τέλος του έτους θα ανακοινώσουμε το άυλο συναινετικό διαζύγιο, στις αγοραπωλησίες θα φτιάξουμε ένα σύστημα όπου όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο, ενώ, γι' αυτό που λέμε γεγονότα της ζωής μας, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της απόστασης».

Όσον αφορά το θέμα της σταθερής τηλεφωνίας μίλησε για την ανάγκη αποχαλκοποίησης του δικτύου, λέγοντας ότι «περνώντας στην οπτική ίνα θα έχουμε γρήγορες ταχύτητες». Αναφερόμενος στο 5G, έκανε λόγο για τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται κυρίως μέσα από τις εφαρμογές, όπως για παράδειγμα αυτόνομη οδήγηση, ρομποτική χειρουργική από απόσταση. «Η αλλαγή έρχεται απλά πρέπει να είμαστε παρόντες στον σχεδιασμό της» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ξεκινά η μείωση του τέλους κινητής τηλεφωνίας που θα απαλλάξει από τις «πλάτες» των πολιτών 68 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με το ζήτημα των ψηφιακών δεξιοτήτων, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση οι περισσότεροι πολίτες, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να σχεδιάζει όσο πιο απλά γίνεται, ενώ ταυτόχρονα έθιξε και το ζήτηση της εκπαίδευσης με στοχευμένα προγράμματα ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων του καθένα ξεχωριστά. Όπως υπογράμμισε «χρειαζόμαστε ψηφιακές δεξιότητες για όλους. Η κυβέρνηση φέρνει ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο κι υπάρχει κι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στα πολύ στοχευμένα έχουμε κενά και στόχος είναι να μην υπάρχει ασυμμετρία της πληροφόρησης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία