Κορονοϊός: Γέμισαν οι ΜΕΘ - Μόλις τέσσερις κλίνες άδειες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία
Στο 93,2% οι ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι στη Βόρεια Ελλάδα - Ασφυξία στις ΜΕΘ

Ασφυκτικά γεμάτες είναι πλέον οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) COVID των νοσοκομείων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη, με την ΠΟΕΔΗΝ να επισημαίνει την αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, λόγω των αναστολών εργασίας που επιβλήθηκαν στους υγειονομικούς για τον μη εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 71 κλίνες ΜΕΘ-COVID, ενώ πέρσι, στην κορύφωση του τρίτου κύματος, υπήρχαν πάνω από τις διπλάσιες (193).

Η πληρότητα, μάλιστα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 100%, αφού οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται ότι, ακριβώς λόγω των αναστολών εργασίας, τώρα καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘπου έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Όσο για τις ΜΕΘ-COVID στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, Κατερίνη (4/4), Γιαννιτσά (6/6), Πτολεμαΐδα (6/6) και Κοζάνη (5/5) βρίσκονται, επίσης, στο 100% της πληρότητας, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου διαθέσιμη είναι μία κλίνη ΜΕΘ-COVID (από τις 5), στο Νοσοκομείο Σερρών δύο (από τις 10) και στην Έδεσσα μία (από τις τρεις).

Ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι, λοιπόν, κάτι παραπάνω από ορατός, αφού κενές είναι μόνο τέσσερις ΜΕΘ-COVID σε όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τη στιγμή που τα περιστατικά κορωνοϊού αυξάνουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021