ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για την Cosco
Menelaos Myrillas / SOOC
«Το master plan της COSCO αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματά μας», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» στην οποία καταγγέλλει την συμφωνία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την COSCO για την παραχώρηση επιπλέον του 16% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. 

«Είναι η συνέχεια όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που ξεδιπλώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες», τονίζει.

Παράλληλα, καλεί στο συλλαλητήριο των σωματείων την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00  ΜΜ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ (ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ) - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΔΕΠ

Συνάδελφοι -  Συναδέλφισσες, 
Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε συμφωνία με την COSCO για την παραχώρηση επιπλέον του 16% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. Είναι μια εξέλιξη ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας του Πειραιά. 

Είναι η συνέχεια όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που ξεδιπλώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες. 

Για τα κέρδη τους επιτίθενται στα εργατικά – εργασιακά δικαιώματα μέσα στους χώρους δουλειάς και την ίδια ώρα δεν αφήνουν «ούτε μισό» ελεύθερο χώρο από αυτούς που έχουν απομείνει στην ακτογραμμή του Πειραιά, χωρίς να ξεδιπλώνουν τα επιχειρηματικά σχέδιά τους για να τους καταπατήσουν, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στις λαϊκές γειτονιές μας, στο  Πέραμα, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα και ευρύτερα στην περιοχή του Πειραιά.

Το master plan της COSCO

αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματά μας

Το επενδυτικό σχέδιο της COSCO έχει ως μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του μονοπωλίου και των εφοπλιστών. Γι’ αυτό μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια, πάνε χέρι- χέρι η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ. 
Μεγαλώνει  τις αγωνίες για το αν θα έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι, για το εισόδημά τους, για τους όρους υγιεινής  και ασφάλειας. Για την ποιότητα ζωής στην περιοχή με αλλαγές στους συντελεστές δόμησης και με fast track διαδικασίες αδειοδότησης χωρίς υπολογισμό των συνεπειών σε περιβάλλον στη ζωή της λαϊκής οικογένειας  Μεγαλώνει την αγωνία μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων που αντιμετωπίζουν ούτως ή αλλιώς το φάσμα της χρεωκοπίας.

Τα επενδυτικά σχέδια της COSCO φέρνουν:

Επιδείνωση ακόμα περισσότερο των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ήδη εργασιακές σχέσεις  λάστιχο που προϋπήρχαν, η εργολαβική απασχόληση, η έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση των Συλλογικών Συβάσεων Εργασίας και των ΒΑΕ δημιουργούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας  στο λιμάνι και γενικότερα στους χώρους δουλειάς.
Συρρίκνωση και των τελευταίων ελάχιστων ελεύθερων χώρων σε όλους τους παραλιμένιους δήμους της Περιφέρειας Πειραιά. Χώροι όπως τα Λιπάσματα, ο πρώην ΟΔΔΥ, ο Αρμός ετοιμάζονται να παραδοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο λαός του Πειραιά έχει ελάχιστες πια προσβάσεις στη Θάλασσα.

Νέους κινδύνους για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης με οδυνηρές συνέπειες για το λαό του Πειραιά αφού όλος αυτός ο σχεδιασμός προχωρά άναρχα και στα πλαίσια σκληρών ανταγωνισμών, τα μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος και από την κυβέρνηση και από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση στον ήδη επιβαρυμένο και πολύπαθο Πειραιά. Αφορά σε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, στις ακτές, στις εκπομπές ρύπων, στο συγκοινωνιακό τομέα, στην αλλοίωση του ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της πόλης.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός του Πειραιά να μπει τώρα  στη μάχη να ανατρέψει τα σχέδια  της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Παλεύουμε:

Να μην προχωρήσει η υλοποίηση του master plan της COSCO. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα έργα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, την επέκταση του car terminal στο μόλο της ΔΕΗ , την επέκταση της Προβλήτας ΙΙΙ στον Αρμό.

Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί στη βιομηχανική και λιμενική ζώνη του Πειραιά (π.χ. με τη δημιουργία μεγάλου ναυπηγείου στην ακτή του Περάματος που εκτός των άλλων μπορεί να είναι μια νέα ωρολογιακή βόμβα για την πόλη δίπλα στα καζάνια, εμπορικά κέντρα, 5στερα ξενοδοχεία, πάρκα καινοτομίας κ.α.) στα πλαίσια του master plan της COSCO και άλλων επιχειρηματικών σχεδιασμών. Η όποια παρέμβαση σε εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες να μην αλλάζει τους όρους δόμησης και να μην απαγορεύει την πρόσβαση του λαού του Πειραιά στη θάλασσα, να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Οι ελεύθεροι χώροι  να αποδοθούν στο λαό του Πειραιά.

Ενάντια σε όλους τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή του Πειραιά, μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματα μας .
Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι (πχ Λιπάσματα, Αρμός) να αποδοθούν στο λαό της περιοχής και να αναπλαστούν με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και με βάση τις προτάσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος. 

Το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση  για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού. 
Να φύγουν, η OIL ONE και τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές. Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.
Με βάση αυτή την εξέλιξη συμμετέχουμε σε κινητοποίηση των σωματείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Πειραιά, άλλων μαζικών φορέων:

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00  ΜΜ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ (ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ)
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

mati
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
Ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, για τις πιέσεις του στον πραγματογνώμονα για τη φονική φωτιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
theodoridou
Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων
«Τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν "ρεζερβουάρ" νέων μεταλλάξεων», είπε η Μ Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης...
Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων