efood
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης απαιτεί την άμεση διαλεύκανση αιτιών του εργατικού ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών

Εργατικό ατύχημα με διανομέα της efood στην Ξάνθη δηλώθηκε ως απλό... τροχαίο, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

Η Ένωση απαιτεί την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Νέο εργατικό ατύχημα στην Ξάνθη με διανομέα της E-FOOD 

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη ανακοίνωση μας για τα εργατικά ατυχήματα στην Ξάνθη και είχαμε νέο περιστατικό με εργαζόμενο διανομέα της E-FOOD το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, όπου μετά από σύγκρουσή του με αυτοκίνητο, είχε κάταγμα σε σπόνδυλο στην μέση, και νοσηλεύεται στο Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης.

Εκφράζουμε επίσης τις ευχές μας, στο συνάδελφο, για γρήγορη ανάρρωση αλλά και την απαίτησή μας για την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών, ενώ μέχρι την στιγμή που γράφεται το δελτίο τύπου, το συμβάν δεν έχει δηλωθεί σαν εργατικό ατύχημα, αλλά σαν τροχαίο.

Την ώρα που εκατοντάδες διανομείς της E-FOOD, σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώνονταν ενάντια στην πρόθεση της εργοδότριας εταιρίας πατώντας πάνω στο αντεργατικό έκτρωμα της ΝΔ, το νομοσχέδιο Χατζηδάκη να μετατρέψει τους εργαζόμενους, από εργάτες σε «συνεργάτες», με την μαζική τους αντίδραση και πάλη κατάφεραν να πάρει απόφαση- δέσμευση η εταιρία να τις μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου. 

Την ίδια ώρα στην Ξάνθη δεν «κουνήθηκε» φύλλο, με ευθύνη και της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ενώ είχε καταθέσει αίτημα η ΕΣΑΚ (παράταξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.) για προκήρυξη απεργίας σε συντονισμό με τα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα στις 24 Σεπτέμβρη.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, οι εργαζόμενοι διανομείς στην Ξάνθη, τόσο οι delivery όσο και οι courier να παραδειγματιστούν από τις κατακτήσεις των συναδέλφων τους σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας να συσπειρωθούν στο σωματείο μας να διεκδικήσουν να εξασφαλιστεί σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και πλήρη ασφάλιση, κατοχυρωμένα μέσα στη ΣΣΕ στον Επισιτισμό, η οποία πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους, επαναφορά των απωλειών σε μισθούς. 

Σταθερό ωράριο, 5ήμερο, 7ωρο ή 8ωρο συνολικά για τους εργαζόμενους. 

Ένταξη των διανομέων στα βαριά και ανθυγιεινά. 

Να οριοθετηθεί η εμβέλεια της διανομής. 

Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Να υπάρξει ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη για την καταλληλότητα του εξοπλισμού και των μέσων μεταφοράς, όπως για παράδειγμα ειδικά κατασκευασμένα οχήματα για τη μεταφορά φορτίων, μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης που θα παρέχονται από την επιχείρηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»