Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης πλησιάζουν σε αριθμό αυτά της Αττικής

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν νέα έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ υπάρχουν φόβοι πως λόγω της αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών θα επιβληθεί μίνι lockdown.

Πληροφορίες του voria.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας θα έχει σύσκεψη με δημάρχους και υγειονομικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να συζητηθεί η επιδημιολογική πορεία τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Πόσο αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, μέσα σε ένα 24ωρο, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αυξήθηκαν κατά σχεδόν 11%. Η Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβίου σχεδόν έφτασε τα κρούσματα ολόκληρης της Αττικής: 341 η πρώτη, 369 η δεύτερη. Mε άλλα λόγια, ο χάρτης άρχισε πάλι να γίνεται κόκκινος.

Πάντως πληροφορίες του thestival.gr, αναφέρουν ότι αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στο υπουργείο Υγείας είναι η κατάσταση στη δυτική Μακεδονία.

Στο μεταξύ, μεγάλη ανησυχία εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που παρουσάζει η ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 54 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ό,τι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
«…κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Ξημερώνει Κυριακή», «Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς».
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
diapolitismiki_ekpaideush
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου σε...
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου