Δωρεάν rapid test και σήμερα σε 117 περιοχές από τον ΕΟΔΥ
George Vitsaras / SOOC
Αναλυτικά τα 10 επαγγέλματα στα οποία οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο rapid test την εβδομάδα για να μπορέσουν να εργαστούν

Σφίγγει ο κλοιός για τους εργαζόμενους που δεν είναι εμβολιασμένοι, καθώς σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που ισχύουν από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε εβδομαδιαία rapid test που μάλιστα θα πληρώνουν από την τσέπη τους σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα έχει μπει πλαφόν στο κόστος για τα rapid test σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με ανώτατο όριο τα 10€ ευρώ ανά τεστ. Επιπλέον οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ καθώς και οι δημόσιες δομές θα πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους μόνο σε όσους είναι εμβολιασμένοι ή παρουσιάζουν συμπτώματα νόσησης.

Έτσι όλοι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 80€ ευρώ μηνιαίως αφού υπάρχουν 10 κλάδοι οι οποίοι υποχρεούνται σε δύο rapid test την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19, στην διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα υποχρεούνται όλοι οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Όμως, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σε δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα υποχρεούνται όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που εργάζονται στους εξής κλάδους:

  1. Εστίαση
  2. Τουριστικές Επιχειρήσεις
  3. Μεταφορές
  4. Τηλεοπτικές παραγωγές
  5. Κινηματογραφικές παραγωγές
  6. Θεατρικές παραγωγές
  7. Μουσικές παραγωγές
  8. Χορευτικές παραγωγές
  9. Εκπαιδευτικοί
  10. Πανεπιστημιακοί

Να σημειωθεί ότι ως χώροι εστίασης λογίζονται εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων. Για τους παραπάνω 10 κλάδους – χώρους εργασίας θα γίνονται, ομοίως, δεκτά μόνο rapid ή μοριακά (PCR) τεστ, τα οποία θα διενεργούνται με δαπάνη των εργαζομένων.

Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν προσκομίσουν αρνητικό τεστ, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν μπορούν να εισέλθουν στην εργασία τους και χάνουν τον μισθό ή ημερομίσθιο για όσες μέρες/ώρες βρίσκονται εκτός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1