Αθήνα
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Έως το τέλος του έτους η υποβολή δηλώσεων, με πρόστιμο όμως, για όσους καθυστέρησαν τη δήλωση – Κατατίθεται σήμερα τροπολογία από τον Στέλιο Πέτσα

Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης της ορθής επιφάνειας ακινήτων προς τους δήμους, σύμφωνα με σχετική τροπολογία που καταθέτει σήμερα στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η «δεύτερη ευκαιρία» για όσους δεν δήλωσαν τα πραγματικά τετραγωνικά των δομημένων επιφανειών θα θα «λειτουργήσει» τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει «ανοικτή» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μάλιστα, στο διάστημα αυτό θα μπορεί να γίνει από τους ιδιοκτήτες ακινήτων η υποβολή δηλώσεων των ορθών στοιχείων, για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και (παράλληλη) υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης.

Από την νέα αυτή ρύθμιση δεν θα λείπουν τα πρόστιμα, αφού όσοι δεν δήλωσαν από την πρώτη στιγμή τα αδήλωτα τετραγωνικά και θα έρθουν με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας, θα έχουν πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια
Αιματοκύλισμα σε σχολείο: Η σκοτεινή προετοιμασία του 14χρονου και η πρόσβαση στα όπλα
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή: Μητσοτάκης κατά Κωνσταντοπούλου για τα περί οικογένειας και τοξικότητας
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης