Αθήνα
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Έως το τέλος του έτους η υποβολή δηλώσεων, με πρόστιμο όμως, για όσους καθυστέρησαν τη δήλωση – Κατατίθεται σήμερα τροπολογία από τον Στέλιο Πέτσα

Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης της ορθής επιφάνειας ακινήτων προς τους δήμους, σύμφωνα με σχετική τροπολογία που καταθέτει σήμερα στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η «δεύτερη ευκαιρία» για όσους δεν δήλωσαν τα πραγματικά τετραγωνικά των δομημένων επιφανειών θα θα «λειτουργήσει» τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει «ανοικτή» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μάλιστα, στο διάστημα αυτό θα μπορεί να γίνει από τους ιδιοκτήτες ακινήτων η υποβολή δηλώσεων των ορθών στοιχείων, για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και (παράλληλη) υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης.

Από την νέα αυτή ρύθμιση δεν θα λείπουν τα πρόστιμα, αφού όσοι δεν δήλωσαν από την πρώτη στιγμή τα αδήλωτα τετραγωνικά και θα έρθουν με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας, θα έχουν πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, AP Photo/Evan Vucci
«Κήρυξη πολέμου» Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Υπογράφει καθολικό δασμό 10%
«Είναι προδότες, εχθροί της χώρας και τσιράκια» - Σε κατάσταση αμόκ ο Αμερικανός πρόεδρος μετά την ακύρωση των δασμών
«Κήρυξη πολέμου» Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Υπογράφει καθολικό δασμό 10%
κακοκαιρία
Καιρός: Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Σε εξέλιξη ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα – «Πορτοκαλί» συναγερμός ΕΜΥ για Αττική, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια
Καιρός: Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες