Φορολογικές δηλώσεις
Λήγει αύριο, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, η παράταση που είχε δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφού η προθεσμία της παράτασης που δόθηκε λήγει αύριο, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021. Έτσι μέχρι και αύριο έχουν προθεσμία όσοι δεν έχουν ακόμα καταθέσει την δήλωση τους για να το κάνουν ή όσοι θέλουν να διορθώσουν τυχόν λάθη να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουν αργότερα πρόστιμο στην εφορία.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε δοθεί και παλαιότερα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων που έληγε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η παράταση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές.

Είναι γεγονός ότι μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υποβληθεί 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις ενώ εκκρεμούσε η υποβολή ποσοστού μικρότερου του 5% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων.  Ο ρυθμός υποβολής αυξήθηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας, φθάνοντας περίπου τις 100.000 δηλώσεις ημερησίως. 

Να σημειωθεί ότι η καταβολή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου και η καταβολή της τρίτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Στις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν στο taxisnet και τα ποσά πληρωμής για τον ΕΝΦΙΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας