Αθήνα
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Αφορολόγητη θα είναι από την 1η Οκτωβρίου η μεταβίβαση ακινήτων έως 800.000 ευρώ από γονείς σε παιδιά

Την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για γονικές παροχές ανά γονέα ή δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας, ανακοίνωσε χτες από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, και όπως εξειδίκευσε νωρίτερα σήμερα τα οικονομικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το αφορολόγητο στις γονικές παροχές αυξάνεται από 1η Οκτωβρίου 2021 στα 800.000 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η γονική παροχή ακινήτου, από γονέα σε τέκνο, αξίας άνω των 150.000 υπήρχε φόρος που κλιμακωνόταν ανάλογα με το ύψος της περιουσίας. Για παράδειγμα μία γονική μεταβίβαση αξίας 300.000 ευρώ επιβαρυνόταν με φόρο 1.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητες οι γονικές παροχές μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ. Από τις 150.000 και μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ, προβλεπόταν φόρος 1%. Από τις 300.000 έως τις 600.000 ευρώ, προβλεπόταν φόρος 5% και για ποσά άνω των 600.000 ευρώ ο φόρος ήταν 10%.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα και τις 30 Σεπτεμβρίου για τα χρηματικά ποσά ίσχυε η αυτοτελής φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 10%. 

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομιών θα αφορά  συζύγους, πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, παιδιά, εγγόνια και γονείς. Το όριο των 800.000 ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα θα αφορά τόσο την ακίνητη περιουσία όσο και την κινητή περιουσία. Ενδεικτικά ο υπουργός ανέφερε ότι θα αφορά ακίνητα, χρηματικά ποσά και μετοχές.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο για τον φόρο ακίνητης περιουσίας θα παρουσιαστεί κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΕΚ
Παρουσίαση της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου: Νέες ειδικότητες 2025-2026
Όραμα και Προοπτικές – Νέες Ειδικότητες 2025-2026: Παρουσίαση της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου
Παρουσίαση της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου: Νέες ειδικότητες 2025-2026
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν πανελλαδικά»
Σοφία Ζαχαράκη: «Χιλιάδες διαδραστικοί πίνακες και σετ ρομποτικής τοποθετούνται ήδη στα σχολεία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν πανελλαδικά»
Τέμπη: Πυροσβέστης της ΕΜΑΚ
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα της Πυροσβεστικής - «Δεν υπάρχουν ίχνη καύσης»
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα της ΔΑΕΕ – Χωρίς ίχνη καύσης η εμπορική αμαξοστοιχία
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα της Πυροσβεστικής - «Δεν υπάρχουν ίχνη καύσης»