Επίδομα παιδιού
Κλείνει τη Δευτέρα προσωρινά η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ που αφορά τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού - Ποιοι κινδυνεύουν να δουν μειώσεις ή ακόμα και να χρειαστεί να επιστρέψουν χρήματα από προηγούμενες πληρωμές

Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 08.00 αναμένεται να κλείσει προσωρινά για τους πολίτες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ Α21 –Επίδομα Παιδιού – προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της 4ης δόσης του επιδόματος.

Η πληρωμή της 4ης δόσης του επιδόματος παιδιού, που αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, τελευταία ημέρα του μήνα ως είθισται.

Να σημειωθεί ότι για την ακριβή ημερομηνία και ώρα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας Α21 και την υποβολή νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα υπάρξει σύντομα σχετική ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΑ.

Ποιοι θα δουν αλλαγές στο επίδομα

Επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την εκκαθαριστική φορολογική δήλωση 2021.

Σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2020 είναι μικρότερο από εκείνο του 2019, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Αν όμως το εισόδημα του 2020 είναι υψηλότερο εκείνου του 2019, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αίτηση απορρίπτεται λόγω μεγάλης αύξησης του οικογενειακού εισοδήματος. Έτσι, το ήδη καταβληθέν από τον ΟΠΕΚΑ ποσό θεωρείται αχρεωστήτως καταβληθέν και  επιστρέφεται.

Σε κάθε περίπτωση για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα