Οι νέοι θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν κίνητρα εμβολιασμού για τα παιδιά 12-17 ετών, αντίστοιχα αυτών της «Κάρτας Ελευθερίας»/Freedom Pass που είχε δοθεί στους νέους ηλικίας 18-25 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έφηβοι που θα εμβολιάζονται, θα ενισχύονται με δωρεάν δεδομένα στο κινητό...
«Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Στόχος είναι, τα πλεονεκτήματα και το όφελος, από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, να φτάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα», είπε ο Γ. Οικονόμου.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι η νέα σχολική χρονιά «μας βρίσκει έτοιμους, σε όλα τα επίπεδα, για να επανέλθουμε, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, στην δια ζώσης διδασκαλία».
Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων είναι τα βασικότερα μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας.
Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει με κάθε τρόπο τους γονείς και τα παιδιά ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι μαθητές. «Θα πρέπει όλοι να ακολουθήσουν το δρόμο του εμβολιασμού και όλοι να συνεργαστούμε, με καθηγητές, δασκάλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ώστε να εφαρμόζονται τα μέτρα» δήλωσε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό
Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom