magiorkinis
«Είναι σίγουρο ότι με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις θα δούμε αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά δήλωσε ο Γ. Μαγιορκίνης - Στο τραπέζι κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στα νέα από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, το άνοιγμα σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά. «Είναι σίγουρο ότι με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις και λόγω των διαφόρων δραστηριοτήτων τους και εκτός σχολείου, θα δούμε αύξηση» όπως δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «Αυτό όμως είναι αναμενόμενο και υπάρχει ένα σχέδιο για στοχευμένο testing, με το οποίο θα μπορούμε να περιορίσουμε την όποια πιθανή αύξηση παρατηρηθεί». 

Δύσκολος ο χειμώνας για τους ανεμβολίαστους

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για τους ανεμβολίαστους, καθώς δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, τόνισε ότι η επιδημία είναι περισσότερο διαχειρίσιμη από ότι πριν και πως κανένα νέο στέλεχος του ιού, δεν θα σταματήσει τους εμβολιασμούς.  

Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας, όταν η νυχτερινή θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς, γιατί ο κόσμος δεν θα μπορεί πλέον να κάθεται έξω να διασκεδάζει το βράδυ, θα μπαίνει σε κλειστούς χώρους και ως γνωστόν οι χώροι διασκέδασης είναι χώροι υπερμετάδοσης.

Αναφερόμενος στα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε ισχύ ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι είναι αυτά που ήδη εφαρμόζονται κατά καιρούς, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 το βράδυ, κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση μουσικής. «Γιατί αυτή τη στιγμή το επίκεντρο των περισσότερων μεταδόσεων είναι η νυχτερινή διασκέδαση», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας ένα καθολικό lockdown.

Για τα Χριστούγεννα ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι θα είναι πιο φυσιολογικά από τα περσινά, ενώ όσον αφορά το ερώτημα πότε πετάμε τις μάσκες απάντησε: «Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα να το δω σύντομα, κυρίως σε χώρους όπου θα είναι μόνο εμβολιασμένοι. Έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε στη φάση που θα θέλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρώτο χειμερινό κύμα και μετά νομίζω θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

newsletters__patras.jpg
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
καλλιτεχνικο
Μαθητές «στον αέρα»: Χωρίς δρομολόγια σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Ειδικά Σχολεία – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής
«Αναβρασμός» σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Ειδικά Σχολεία: Κινητοποιήσεις την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Αττικής, με αίτημα για άμεσες...
Μαθητές «στον αέρα»: Χωρίς δρομολόγια σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Ειδικά Σχολεία – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής
Σαντορίνη
Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων: «Αν δεν δοθούν λύσεις, τα σχολεία στα νησιά θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς»
Έκκληση από τους αιρετούς ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων: Σοβαρά προβλήματα στέγασης και διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς στα νησιά
Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων: «Αν δεν δοθούν λύσεις, τα σχολεία στα νησιά θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς»
sxoleia d
Σύλλογος ΠΕ Θεσπρωτίας: Να καλυφθούν τώρα τα κενά με άμεση Β΄ φάση προσλήψεων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: «Η πολιτική αθλιότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο – Καλύψτε άμεσα τις ανάγκες των σχολείων!»
Σύλλογος ΠΕ Θεσπρωτίας: Να καλυφθούν τώρα τα κενά με άμεση Β΄ φάση προσλήψεων