magiorkinis
«Είναι σίγουρο ότι με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις θα δούμε αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά δήλωσε ο Γ. Μαγιορκίνης - Στο τραπέζι κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στα νέα από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, το άνοιγμα σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά. «Είναι σίγουρο ότι με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις και λόγω των διαφόρων δραστηριοτήτων τους και εκτός σχολείου, θα δούμε αύξηση» όπως δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «Αυτό όμως είναι αναμενόμενο και υπάρχει ένα σχέδιο για στοχευμένο testing, με το οποίο θα μπορούμε να περιορίσουμε την όποια πιθανή αύξηση παρατηρηθεί». 

Δύσκολος ο χειμώνας για τους ανεμβολίαστους

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για τους ανεμβολίαστους, καθώς δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, τόνισε ότι η επιδημία είναι περισσότερο διαχειρίσιμη από ότι πριν και πως κανένα νέο στέλεχος του ιού, δεν θα σταματήσει τους εμβολιασμούς.  

Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας, όταν η νυχτερινή θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς, γιατί ο κόσμος δεν θα μπορεί πλέον να κάθεται έξω να διασκεδάζει το βράδυ, θα μπαίνει σε κλειστούς χώρους και ως γνωστόν οι χώροι διασκέδασης είναι χώροι υπερμετάδοσης.

Αναφερόμενος στα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε ισχύ ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι είναι αυτά που ήδη εφαρμόζονται κατά καιρούς, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 το βράδυ, κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση μουσικής. «Γιατί αυτή τη στιγμή το επίκεντρο των περισσότερων μεταδόσεων είναι η νυχτερινή διασκέδαση», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας ένα καθολικό lockdown.

Για τα Χριστούγεννα ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι θα είναι πιο φυσιολογικά από τα περσινά, ενώ όσον αφορά το ερώτημα πότε πετάμε τις μάσκες απάντησε: «Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα να το δω σύντομα, κυρίως σε χώρους όπου θα είναι μόνο εμβολιασμένοι. Έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε στη φάση που θα θέλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρώτο χειμερινό κύμα και μετά νομίζω θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biblia
Εκδότες βιβλίου για νέο φορέα βιβλίου: «Διαψεύδεται ο υφυπουργός Πολιτισμού»
Όλοι οι εκδότες ζήτησαν εκπροσώπηση 40% στο ΔΣ του νέου φορέα βιβλίου – Ο υφυπουργός Πολιτισμού είπε ότι οι εκδότες είναι κατακερματισμένοι και δεν...
Εκδότες βιβλίου για νέο φορέα βιβλίου: «Διαψεύδεται ο υφυπουργός Πολιτισμού»