Εύβοια: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά
Απειλούνται τα χωριά Γαλατσώνα, Αβγαριά, Ασμίνι – Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία η φωτιά - Δραματική έκκληση δημάρχου Ιστιαίας για εναέρια μέσα

Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, τα οποία δεν ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Λίγη ώρα πριν μια νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.

Στο πύρινο μέτωπο που εξαπλώνεται στη Γαλατσώνα Ευβοίας, επιχειρούν και Σέρβοι δασοκομάντος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Δραματική έκκληση δημάρχου Ιστιαίας για εναέρια μέσα: Χθες μιλούσα για ολοκαύτωμα σήμερα μιλάμε για εξαφάνιση

«Έχουμε επικίνδυνα μέτωπα σε Καματριάδες, Αβγαρά και Γαλατσώνα, τα εναέρια μέσα εγκατέλειψαν γιατί συμπλήρωσαν τις ώρες πτήσης, ζητήσαμε ενισχύσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια, χθες μιλούσα για ολοκαύτωμα σήμερα μιλάμε για εξαφάνιση», είπε ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς.

Έρευνα από Άρειο Πάγο για πιθανό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για πιθανή ύπαρξη οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου εμπρησμού, αναφορικά με τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, στην παραγγελία του, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «υπερβολικά μεγάλο αριθμό πυρκαγιών ασυνήθους έντασης και έκτασης», ο οποίος σε συνδυασμό με τον «συγχρονισμό στην εκδήλωσή τους δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsigara-kapnisma.jpg
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στους εφήβους
Περίπου το 32% των νέων ηλικίας 15 ετών έχει ήδη καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο και το 20% στη διάρκεια των προηγούμενων 30 ημερών
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στους εφήβους
troxaio-motosykleta
Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα
Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο σύστημα επικοινωνίας ανάμεσα στα αυτοκίνητα (V2V) αλλά και στις υποδομές (V2I), μέσω του οποίου θα...
Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα