fotia
Alexandros Michailidis / SOOC
Μεγάλες αναζωπυρώσεις στη Βόρεια Εύβοια - Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών για τον περιορισμό της φωτιάς

Για έβδομη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, με πολλά χωριά να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ μεγάλες αναζωπυρώσεις καταγράφονται σε πολλά μέτωπα.

Το πύρινο μέτωπο έχει λάβει και πάλι ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο Γαλατσώνα, με τα χωματουργικά μηχανήματα να μην καταφέρνουν να περιορίσουν το μέτωπο που έφτασε λίγα μέτρα από το χωριό. Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η πυρκαγιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει συμπαγές πύρινο μέτωπο, υπάρχουν όμως πολλά μικρά μέτωπα που καίνε σε περιοχές που είχε περάσει η φωτιά και βρίσκουν δασικές εκτάσεις που δεν κάηκαν, όπως στα Βασιλικά, το Ψαροπούλι και αλλού.

Επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο χωριό Γερακιού.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Στη νότια πλευρά του μετώπου, προς Τρούπι και Καλύβια έξω από το Μαντούδι η εικόνα επίσης είναι καλύτερη, ωστόσο δυνάμεις παραμένουν και επιχειρούν, για να μην δώσει μεγάλη αναζωπύρωση το σημείο και την σπρώξει στο όρος Καντήλι.

Στο Πευκί οι νέοι έδωσαν ένα μάχη μαζί με τους πυροσβέστες και κράτησαν ό,τι μπορούσαν όρθιο από τα σπίτια του χωριού και των γύρω περιοχών.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ ο πυκνός καπνός δυσκολεύει το έργο των εναέριων μέσων σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Από χθες και μέχρι το πρωί πάνω από 200 Ουκρανοί και Ρουμάνοι πυροσβέστες, που έφτασαν σε βοήθεια με το δικό τους εξοπλισμό, έδωσαν μία πραγματική μάχη στα χωριά ΤρούπιΚαλύβια, και Σπαθάρι μαζί με εθελοντές και μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων και με τη βοήθεια εναέριων μέσων, και οι φλόγες δεν πέρασαν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes_02
Πανελλήνιες 2024: Τι προβλέπεται για τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής των υποψηφίων
Κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις- Αφορά υποψηφίους που εξετάζονται σε άλλη...
Πανελλήνιες 2024: Τι προβλέπεται για τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής των υποψηφίων
ekbaf.jpg
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά
Το 4χρονο παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο «Τζάνειο» όπου διασωληνώθηκε και από εκεί διακομίστηκε στο «Παίδων»
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά
Πανελλήνιες: Οι εισακτέοι σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό
Στρατιωτικές σχολές: Νέο νομοσχέδιο - Ιδρύεται τμήμα πληροφορικής στη ΣΣΑΣ
Νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές σχολές: Ιδρύεται τμήμα πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.)
Στρατιωτικές σχολές: Νέο νομοσχέδιο - Ιδρύεται τμήμα πληροφορικής στη ΣΣΑΣ