fotia
Alexandros Michailidis / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μεγάλες αναζωπυρώσεις στη Βόρεια Εύβοια - Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών για τον περιορισμό της φωτιάς

Για έβδομη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, με πολλά χωριά να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ μεγάλες αναζωπυρώσεις καταγράφονται σε πολλά μέτωπα.

Το πύρινο μέτωπο έχει λάβει και πάλι ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο Γαλατσώνα, με τα χωματουργικά μηχανήματα να μην καταφέρνουν να περιορίσουν το μέτωπο που έφτασε λίγα μέτρα από το χωριό. Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η πυρκαγιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει συμπαγές πύρινο μέτωπο, υπάρχουν όμως πολλά μικρά μέτωπα που καίνε σε περιοχές που είχε περάσει η φωτιά και βρίσκουν δασικές εκτάσεις που δεν κάηκαν, όπως στα Βασιλικά, το Ψαροπούλι και αλλού.

Επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο χωριό Γερακιού.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Στη νότια πλευρά του μετώπου, προς Τρούπι και Καλύβια έξω από το Μαντούδι η εικόνα επίσης είναι καλύτερη, ωστόσο δυνάμεις παραμένουν και επιχειρούν, για να μην δώσει μεγάλη αναζωπύρωση το σημείο και την σπρώξει στο όρος Καντήλι.

Στο Πευκί οι νέοι έδωσαν ένα μάχη μαζί με τους πυροσβέστες και κράτησαν ό,τι μπορούσαν όρθιο από τα σπίτια του χωριού και των γύρω περιοχών.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ ο πυκνός καπνός δυσκολεύει το έργο των εναέριων μέσων σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Από χθες και μέχρι το πρωί πάνω από 200 Ουκρανοί και Ρουμάνοι πυροσβέστες, που έφτασαν σε βοήθεια με το δικό τους εξοπλισμό, έδωσαν μία πραγματική μάχη στα χωριά ΤρούπιΚαλύβια, και Σπαθάρι μαζί με εθελοντές και μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων και με τη βοήθεια εναέριων μέσων, και οι φλόγες δεν πέρασαν.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πανελλαδικές 2026 - ΕΠΑΛ: Το μπάσκετ ως «μοντέλο ζωής» και τα εφόδια των νέων σε έναν κόσμο που αλλάζει το θέμα της Έκθεσης
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο