Γραφεία e-ΕΦΚΑ
Ξεκίνησε η πρώτη φάση λειτουργίας της νέα δομής απονομής συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα δομή ταχείας απονομής συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ καθώς και το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο για την παρακολούθηση της απονομής συντάξεων σε όλη την Ελλάδα η οποία στεγάζεται στο «πράσινο κτήριο» επί της Λ. Κηφισίας.

Η νέα αυτή δομή θα είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της ροής απονομής συντάξεων σε όλη την Ελλάδα με στόχο τον κεντρικό συντονισμό, την επιτάχυνση των διαδικασιών και την συνολική επίβλεψη του σχεδίου οριστικής εξάλειψης του στοκ των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες αγγίζουν σχεδόν τις 400.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, στο ίδιο κτήριο ξεκίνησε η πρώτη φάση λειτουργίας της νέας δομής ταχείας απονομής συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης, οι οποίες θεωρούνται οι πλέον δύσκολες περιπτώσεις απονομής και η καθυστέρηση τους φτάνει μέχρι και τα 4-5 χρόνια. Με τη νέα δομή όλοι οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι των ασφαλισμένων εντός Αττικής με διαδοχική ασφάλιση σε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ, ΙΚΑ-ΟΓΑ, ΟΑΕΕ-ΟΓΑ συγκεντρώνονται στο «πράσινο κτήριο», σε ένα ενιαίο χώρο και επί τόπου υπάλληλοι των τριών τ. Ταμείων ανοίγουν τις κούτες και τους φακέλους, υπολογίζουν τον χρόνο ασφάλισης και τυχόν οφειλές, κάνουν τον τελικό υπολογισμό του ύψους της σύνταξης και στο τέλος προχωρούν στην έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

efka2.jpg

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι φυσικοί φάκελοι θα ψηφιοποιούνται πλήρως προτού έρθουν για επεξεργασία στο «πράσινο κτήριο». Αντίστοιχη δομή υλοποιείται και στη Θεσσαλονίκη και η έναρξη λειτουργίας της δρομολογείται το Φθινόπωρο.

Με την χρήση των νέων τεχνολογιών, τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των έμπειρων στελεχών του e-ΕΦΚΑ μεταξύ τους, αλλά και με εξειδικευμένες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, το υπουργείο Εργασίας ευελπιστεί ότι το «πράσινο κτίριο» θα αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο απονομής συντάξεων καθώς και το επιχειρησιακό κέντρο απονομής τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα