e-ΕΦΚΑ: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών
Πάνω από 2.700 αιτήσεις έγιναν στον e-ΕΦΚΑ για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης και πιστοποίησης ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην διαδικασία έκδοσης των συντάξεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις στον e-ΕΦΚΑ για την συμμετοχή ιδιωτών και συγκεκριμένα πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών/φοροτεχνικών, οι οποίοι θα κληθούν να βοηθήσουν στην διαδικασία έκδοσης και απονομής των εκκρεμών συντάξεων που συσσωρεύονται στο υπουργείο Εργασίας. Η συμμετοχής των ιδιωτών θα γίνεται με τη δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων επαγγελματιών.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί επιτυχώς πάνω από 2.000 αιτήσεις δικηγόρων, ενώ λόγω του τεράστιου αριθμών επισκεπτών στην ιστοσελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η ψηφιακή υπηρεσία τέθηκε εχθές προσωρινά εκτός λειτουργίας και επαναλειτούργησε στις 14.00 μμ. Τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν επιλύθηκαν άμεσα και ήδη μέσα σε 24 ώρες έχουν υποβληθεί πάνω από 700 αιτήσεις λογιστών-φοροτεχνικών. 

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικό το αίτημα συμμετοχής τους μέχρι και αύριο, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρώτη φάση εκπαίδευσης - πιστοποίησης πρόκειται να συμμετάσχουν 180 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικούς κύκλους εκπαίδευσης - πιστοποίησης. Για την συμμετοχή τους τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας η οποία θα ισχύει και για τους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν: 

  • τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και 
  • λογιστές –φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α΄228).

Πώς θα αμείβονται οι ιδιώτες

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ την εισήγηση για την κατ’ αποκοπήν αποζημίωση για τις βεβαιώσεις και τα σχέδια απόφασης προσωρινής ή οριστικής σύνταξης που εκδίδουν οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες.

Ο σχετικός «τιμοκατάλογος» διαμορφώνεται ως εξής:

  • Βεβαίωση χρόνου ασφάλισης: 40 ευρώ όταν η βεβαίωση αφορά έναν πρώην φορέα κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. τ. ΙΚΑ), 80 ευρώ όταν αφορά περισσότερους του ενός φορείς.
  • Βεβαίωση μη ύπαρξης οφειλόμενων εισφορών αυτοαπασχολούμενου ή ελεύθερου επαγγελματία ή για αίτηση ρύθμισης οφειλόμενων εισφορών: 30 ευρώ.
  • Βεβαίωση οφειλόμενου ποσού για αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης: 30 ευρώ.
  • Σύνταξη σχεδίου απόφασης προσωρινής ή οριστικής σύνταξης (κύριας ή επικουρικής): 60 ευρώ. Αν η σύνταξη απονέμεται με βάση τις διατάξεις της διαδοχικής ή παράλληλης ασφάλισης, στην αποζημίωση προστίθενται 15 ευρώ για κάθε πρώην φορέα κοινωνικής ασφάλισης πλέον του ενός.
  • Προσυνταξιοδοτική βεβαίωση: 60 ευρώ. Αν η βεβαίωση αφορά χρόνο ασφάλισης που διανύθηκε σε περισσότερους πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης, η αποζημίωση ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση, οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες θα μπορούν να εκδίδουν τις εν λόγω βεβαιώσεις και σχέδια αποφάσεων μόνο για τους πρώην φορείς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χανιά φωτιά
Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά: Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σούδα Χανίων - Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Ναύσταθμο
Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά: Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός
taskendi
Εάν έχετε συγγενή πολιτικό πρόσφυγα αυτή η εκδήλωση σας αφορά σήμερα
Σήμερα παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Αθηναίων στις 7μ.μ. ένα βιβλίο που αφορά τους πολιτικούς πρόσφυγες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους
Εάν έχετε συγγενή πολιτικό πρόσφυγα αυτή η εκδήλωση σας αφορά σήμερα
ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Πώς θα αμειφθούν όσοι συμμετέιχαν στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση
Καθορισμός αποζημίωσης των απασχολούμενων στις εξετάσεις της 14ης Απριλίου 2024 για την απόκτηση του «Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για...
Πώς θα αμειφθούν όσοι συμμετέιχαν στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση