Τάγμα Ασφαλείας Καλαμών
Κυκλοφόρησε το εξαιρετικό βιβλίο του Απόστολου Παρτσακλού από τα αρχεία του Ειδικού Δικαστηρίου Δωσιλόγων

Το βιβλίο του Απόστολου Παρτσακλού πραγματεύεται το ζήτημα της ένοπλης συνεργασίας με τις κατοχικές δυνάμεις στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, παρακολουθώντας τη δράση των κατεξοχήν ένοπλων δωσιλογικών ομάδων, των Ταγμάτων Ασφαλείας, σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε σκληρά από την ασύμμετρη βία που ασκήθηκε κατά του άμαχου πληθυσμού της από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους.

Με οδηγό το αρχειακό υλικό των Ειδικών Δικαστηρίων Δωσιλόγων Καλαμών και Ναυπλίου, στο οποίο περιλαμβάνονται  τα βουλεύματα που εκδόθηκαν και τα πρακτικά των δικών που διεξήχθησαν εκεί μετά την Απελευθέρωση, αποτυπώνεται  με αδιάψευστο τρόπο η δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας, αλλά και η αντιμετώπιση  που έτυχαν τα μέλη τους από τη Δικαιοσύνη, που έφτανε σε σημείο να επιβραβεύει τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Πρόκειται για μοναδικό πρωτογενές και συνάμα αξιόπιστο υλικό, με την επεξεργασία του οποίου ξεπερνιούνται κατά ένα μέρος οι δυσκολίες που συναντούσε η έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, λόγω της έλλειψης  είτε επίσημων πηγών που να αποκαλύπτουν εναργώς  την κατοχική δράση των Ταγμάτων είτε μαρτυριών των πρωταγωνιστών  της  ένοπλης συνεργασίας, αν αναλογιστούμε τη σιωπή που επιβλήθηκε γύρω από το ζήτημα αυτό μεταπολεμικά, ως αποτέλεσμα  της αθόρυβης ενσωμάτωσης των δωσιλόγων  στο μεταπολεμικό κράτος.

Εκδοτικός οίκος Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Απόστολος Παρτσακλός είναι φιλόλογος εκπαιδευτικός και υπηρετεί στη Δημόσια εκπαίδευση.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει κάνει μεταπτυχιακές  σπουδές  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, στην κατεύθυνση Νεότερη Ελληνική Ιστορία (2016-2019).                         

Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο και βασίζεται στη διπλωματική του εργασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  με θέμα τον ένοπλο δωσιλογισμό στη Μεσσηνία, η οποία βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Βασιλικής και Όλγας Σταυροπούλου στον διαγωνισμό του 2019.

Εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας, Αθήνα 2020

Μπορείτε να το αγοράσετε: βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ - captainbook.gr - bookleader.gr - Αλφειός

Κεντρική διάθεση:                                                                                                                                             

Εκδόσεις των Συναδέλφων, Καλλιδρομίου 30 Α, 210 3818840                                                                                                                                                                   

 www.ekdoseisynadelfwn.wordpress.com                                                  

www.syneditions.wixsite.com/e-shop                                                                                                        

και στα κεντρικά βιβλιοπωλεία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές σε κινητοποίηση για τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη
Διήμερο με κλειστά σχολεία, καταλήψεις και μαθητικό συλλαλητήριο στις 26 Φεβρουαρίου για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: «Χωρίς αιφνιδιασμούς η νέα αρχιτεκτονική του Λυκείου»
Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη στα social media για τον Εθνικό Διάλογο
Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: «Χωρίς αιφνιδιασμούς η νέα αρχιτεκτονική του Λυκείου»