Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

Τρέχει η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από τον e-ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ, ώστε να μπορέσει ο ΟΑΕΔ να δημοσιοποιήσει τους πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα δικαιούχων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2021 - 2022». Οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από τον Οργανισμό στα μέσα του Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων ώστε να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Η όλη διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα, αφού σύμφωνα με την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, οι δικαιούχοι των επιταγών κοινωνικού τουρισμού (voucher) μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης από την 1 Αυγούστου 2021.

Υπενθυμίζουμε, ότι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Τουρισμός για όλους: Έληξαν οι αιτήσεις

Παράλληλα, με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ τρέχει και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που υλοποιείται από το υπουργείου Τουρισμού. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αυτό έληξαν χτες, Δευτέρα 12 Ιουλίου, ενώ τα voucher του προγράμματος αναμένεται να δοθούν στους νέους δικαιούχους τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους", προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.

Να σημειωθεί πως δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα όσοι έχουν ενταχθεί το προηγούμενο έτος. Όσοι δηλαδή ήταν δικαιούχοι το 2020 και μπορούν να κάνουν χρήση του voucher τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Να σημειωθεί πως τα δύο προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους, δηλαδή όπως δικαιούχος κάνει χρήση του ενός προγράμματος δεν μπορεί να κάνει του άλλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη