Επίδομα 534€: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση από σήμερα
Ποιες είναι οι νέες προθεσμίες για την υποβολή αίτησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ) από καλλιτέχνες, ξεναγούς καθώς και για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Από σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου και έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ανοίγει το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων,ώστε να λάβουν το ποσό του επιδόματος των 534 ευρώ (αποζημίωση ειδικού σκοπού)

Πρώτον, για εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο 2021.

Δεύτερον, καλλιτέχνες-επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, που έχουν εγγραφεί έως και την 10/1/2021 στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2883), μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τον Μάιο 2021.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (6-16 Ιουλίου 2021) δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε καλλιτέχνες, που είναι εγγεγραμμένοι έως και την 10/1/2021 στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021.

Τρίτον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων σε ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 σύμφωνα με την σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2883). Οι δικαιούχοι υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση, ανά μήνα, στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς να απαιτείται δήλωση εργοδότη.

Μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Α. Για τους μήνες ΑΠΡΙΛΙΟ και ΜΑΪΟ 2021 – Α΄ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν κατέστη δυνατή για λόγους ανωτέρας βίας η υποβολή δήλωσης ένταξης στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2021.

Η ανωτέρω επαναληπτική διαδικασία είναι δυνατή μόνο εφόσον σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία του άρθρου 7 της αριθμ.οικ.23103/478/13/6/2020 ΚΥΑ (Β’ 2274), γνωστοποιήθηκε η μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου.

Για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2021 η ανωτέρω δυνατότητα δίνεται μόνο σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)», εντός της κάτωθι προθεσμίας: 6/7/2021-9/7/2021

Β. Για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ 2021– Β΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Ιούνιο 2021, εντός της κάτωθι προθεσμίας: 6/7/2021-13/7/2021

Αναλυτικά το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidoma_mitrotitas
Εκπαιδευτικοί: «Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών»
9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων με εκείνα των μονίμων
Εκπαιδευτικοί: «Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών»
panelladikes 2023
ΟΛΤΕΕ για εξετάσεις Πιστοποίησης Μεταλυκειακού Ετους-Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ: Να σταματήσει η εισπρακτική πολιτική
«Όλα αυτά αποτελούν πολλαπλά χτυπήματα και αναδεικνύουν τις αδυναμίες, στο σημαντικό για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, θεσμό της Μαθητείας κλονίζοντας την...
ΟΛΤΕΕ για εξετάσεις Πιστοποίησης Μεταλυκειακού Ετους-Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ: Να σταματήσει η εισπρακτική πολιτική
ΑΠΘ
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024
Η Διεθνής Έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα (25/04) στους χώρους της ΔΕΘ μέχρι και το Σάββατο (27/04) 
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024