Μετάλλαξη Δέλτα-Σαρηγιάννης: Κίνδυνος για 2.000 κρούσματα μέχρι τέλος Ιουλίου
«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για 2.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τέλος Ιουλίου

Την ανησυχία του για τον αριθμό των κρουσμάτων, που όπως τόνισε αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία αύξηση, εκφράζει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είμαστε νομίζω στην αρχή του 4ου κύματος. Το τι σημαίνει αυτό έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς, μάς δίνεται δυνατότητα κυρίως μέσω του εμβολιασμού, αλλά και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας» είπε.

«Ο φθίνων αριθμός των εμβολιασμών είναι καταστροφικός. Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εστιάζοντας στην ταχεία αύξηση κρουσμάτων, σημείωσε πως αν τα πράγματα πάνε οριακά άσχημα, δηλαδή χωρίς να μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλή αντίδραση. «Μπορούμε να πάμε μέχρι τα 1.500 κρούσματα μέχρι τις 20 του μήνα, στα περίπου 2.000 μέχρι τέλους του μήνα» τόνισε μιλώντας με εβδομαδιαίους μέσους όρους.

«Αν αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και οι υπόλοιποι, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι άνω των 60, θα είναι πολύ σημαντικό. Πρώτον για να προστατευθούν οι ίδιοι, και δεύτερον για να δώσουμε ανάσες στο ΕΣΥ που αυτή τη στιγμή δεν πιέζεται πάντως, αλλά και στην οικονομία» υπογράμμισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

«Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το κύμα αρκετά νωρίτερα. Είμαστε στο παιχνίδι, και παίζουμε ακόμα, αλλά πρέπει να παίξουμε σοβαρά, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις» συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έξωση στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Μονογονεϊκή οικογένεια με μωρό 15 μηνών απειλείται με έξωση (Βίντεο)
Στο σημείο δικαστικός κλητήρας και αστυνομία – Η Ένωση Ενοικιαστών καλεί σε άμεση κινητοποίηση
Θεσσαλονίκη: Μονογονεϊκή οικογένεια με μωρό 15 μηνών απειλείται με έξωση (Βίντεο)
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης σε Βαρτζόπουλο: «Συγχαρητήρια» για την αποτελεσματικότητα στην Ψυχική Υγεία
«Θα συνεχίσουμε την ψυχιατρική μεταρρύθμιση για το καλό του ελληνικού λαού» - Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό
Γεωργιάδης σε Βαρτζόπουλο: «Συγχαρητήρια» για την αποτελεσματικότητα στην Ψυχική Υγεία
ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο ΥΠΑΙΘΑ - Άνοιξαν οι αιτήσεις
Τριετείς αποσπάσεις για εκπαιδευτικούς ΠΕ86 στις Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας – Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο ΥΠΑΙΘΑ - Άνοιξαν οι αιτήσεις