Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ: Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ - Αποχωρεί ο προπονητής Ρικ Πιτίνο

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αποκλείστηκε η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ, μετά την ήττα της από την Τσεχία με 97-72.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής τη ομάδας Ρικ Πιτίνο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική.

«Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πιτίνο: Δεν υπάρχει μέλλον για μένα

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο:

«Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση.

Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, που ήταν να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σπουδαία η Τσεχία, αλλά μας πλήγωσε το γεγονός ότι δεν είχαμε ημέρα για να προετοιμαστούμε. Μας κέρδισαν, κυριάρχησαν στο ριμπάουντ, είχαν διπλάσιες ασίστ. Η προσπάθεια ήταν εκεί, το παιχνίδι μας όμως όχι. Σπουδαία ομάδα η Τσεχία, ήταν καλύτερη από εμάς. Έπαιξαν σε ένα στιλ που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι όπως θέλαμε.

Πολύς κόσμος από τις ΗΠΑ μου έστειλε μηνύματα, από την Ελλάδα δεν έχουν πολλοί τον αριθμό μου και δεν ξέρω να διαβάζω ελληνικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα στιλ σπουδαίο. Ο Παπαγιάννης έχασε βάρος, έχει γίνει από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Πολλά πετύχαμε σε αυτό το διάστημα, πολλά πρέπει να βελτιώσουμε στην χώρα, τα τμήματα υποδομής ώστε να βγουν νέοι Παπαγιάννηδες, νέοι Σπανούληδες. Έχουμε έναν νεαρό, τον Ρογκαβόπουλο που έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που είδαμε σήμερα.

Η Τσεχία κυριάρχησε στο ριμπάουντ, αλλά και στις βολές. Το ματς χάθηκε στην πρώτη περίοδο, μας διέλυσαν στον αιφνιδιασμό. Είχαν 76% στο δίποντο, είχαν ένα φανταστικό βράδυ μετά από ματς με παράταση. Είναι έμπειρη ομάδα, εμείς είμαστε απογοητευμένοι και θέλω να είμαστε απογοητευμένοι για να ωριμάσουν αυτοί οι νεαροί αθλητές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα