Μετάλλαξη «Δέλτα»: Ένας μολύνει εννιά και εννιά μολύνουν 81
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική μετάλλαξη. Ο ένας, μολύνει εννιά, και οι εννιά, 81», τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Για την υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ, τονίζοντας την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1,1 δηλαδή δέκα μολύνουν άλλους 11, στον ιό της πρώτης φάσης ήταν 1 προς 4, ο ένας μόλυνε τέσσερις, οι τέσσερις, 16, στη βρετανική μετάλλαξη είχαμε 50% παραπάνω, δηλαδή ο ένας, έξι, οι έξι, 36. Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική μετάλλαξη. Ο ένας, μολύνει εννιά, και οι εννιά, 81», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA, ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπλήρωσε ότι «από σοβαρή νόσηση και θάνατο οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο».

«Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων. Κι ένα 11% με την πρώτη δόση γι αυτό έχουμε αυτά τα μέτρα που έχουμε. Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό. Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μην μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθυμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό. Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου. Αν συνεχίσουμε με 1% τη μέρα μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%», εξήγησε.

Αναφορικά στα προνόμια και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σημείωσε: «Το πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα δεν το ξέρω. Αυτά γίνανε επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες που τις στερούνταν. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μην στερούνται τις δυνατότητες που έχουν. Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό που αφορά ανθρώπους που το χρειάζονται».

«Το πιο αποτελεσματικό είναι το γήπεδο. Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα θα αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω», συμπλήρωσε.

«Το τεστ δεν είναι ισοδύναμο του εμβολιασμού. Με το τεστ υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος γι' αυτό σε κλειστούς χώρους συνεχίζει το μέτρο της μάσκας», υπογράμμισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κηδείες νεκρών στρατιωτικών στη Βενεζουέλα που σκοτώθηκαν από την επιχείρηση των ΗΠΑ
Αιματοκύλισμα στη Βενεζουέλα: 100 νεκροί από την αμερικανική επιχείρηση
Αντιπρόεδρος Βενεζουέλας: «Ιστορική κηλίδα στις σχέσεις μας» - Οι μυστικές διαπραγματεύσεις Τραμπ για το αργό πετρέλαιο
Αιματοκύλισμα στη Βενεζουέλα: 100 νεκροί από την αμερικανική επιχείρηση
η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Όλο τον χρόνο οι αιτήσεις για μη κρατικά πανεπιστήμια – Τι προβλέπει η νέα Υπουργική Απόφαση
Η υπουργική απόφαση διευκρινίζει ποιοι θεωρούνται διεθνώς αναγνωρισμένοι οίκοι κατάταξης
Όλο τον χρόνο οι αιτήσεις για μη κρατικά πανεπιστήμια – Τι προβλέπει η νέα Υπουργική Απόφαση
Ο ελληνικός στρατός με ελληνική σημαία στο βάθος επάνω σε άρμα μάχης
Στρατός: Σφίγγει ο κλοιός στις αναβολές – Τι αλλάζει σε σπουδές, απαλλαγές και εφεδρεία
Το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ μειώνει τα όρια αναβολών, αυστηροποιεί τις απαλλαγές και φέρνει επίσημα τη στράτευση γυναικών
Στρατός: Σφίγγει ο κλοιός στις αναβολές – Τι αλλάζει σε σπουδές, απαλλαγές και εφεδρεία