Μάγδα Φύσσα για fake news Βελόπουλου: Να μη διαδίδονται ψέματα στη Βουλή
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η Μάγδα Φύσσα, ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής ΚωνσταντίνοΤασούλα, να μη διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες στη Βουλή

Πάνω από έναν μήνα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, διακινεί μια ακόμη ψευδή πληροφορία, ότι η Μάγδα Φύσσα έλαβε αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου της, Παύλου, από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν αρκείται στα ψέματα που διαδίδει για τις... θαυματουργές κηραλοιφές, αλλά υιοθετεί και τα fake news που διέδιδαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου», όπως επισημαίνει στην επιστολή της η Μάγδα Φύσσα.

«Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων» υπογραμμίζει στην επιστολή.

Η επιστολή της Μάγδας Φύσσα

Αναλυτικά, η επιστολή της Μάγδας Φύσσα:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κερατσίνι, 23-6-2021
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα: «Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά). Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»*

Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι’ αυτό τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021 **  

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή

Μάγδα Φύσσα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Γονείς αντίθετοι στη μετατροπή των σχολείων σε «Ωνάσεια»: «Οι εξετάσεις αποκλείουν τα ευάλωτα παιδιά»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών εξέφρασε ομόφωνα την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μετατροπής του 9ου...

Γονείς αντίθετοι στη μετατροπή των σχολείων σε «Ωνάσεια»: «Οι εξετάσεις αποκλείουν τα ευάλωτα παιδιά»
students in classroom
Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Στην... εντατική η Ειδική Αγωγή
Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή – «Η ασάφεια και η υποστελέχωση θέτουν σε κίνδυνο μαθητές και προσωπικό»
Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Στην... εντατική η Ειδική Αγωγή