1821
Σήμερα και αύριο η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» προβάλλεται στις όψεις κτηρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα - Δυνατότητα προβολής live streaming

Σήμερα και αύριο το βράδυ, η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την τεχνική του projection mapping, στο πλαίσιο της εμβληματικής δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, με τίτλο «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Η δράση αφορά στην ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτήρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η δράση είναι:

Αθήνα (κτήριο της Βουλής των Ελλήνων), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτήριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι – Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημοτική Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου).

Οι προβολές θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται διαρκώς από τις 21.30 μέχρι τις 23.30. Εκτός από την προβολή επάνω στο επιλεγμένο κτίριο, θα υπάρχει και show με φώτα στον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο θα συνδέεται με την προβολή στο κτίριο.

Μπορείτε να δείτε και με live streaming τις προβολές στο σχετικό σύνδεσμο στον ιστότοπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το περιεχόμενο του οποίου θα ενεργοποιηθεί το Σάββατο, στις 21.30: https://www.greece2021.gr/projections 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
atm
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Στο στόχαστρο οι ευάλωτες ομάδες - Πώς να προστατευτείτε;
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς