Κρήτη: Μαθητές δημιούργησαν οπτικοακουστική εργασία για το 1821
«Από την Κάντανο ως τη Σητεία οι μαθητές «συνομιλούν» με τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διακόσια χρόνια μετά» - Σχολεία της Κρήτης «ζωντανεύουν» την Ελληνική Επανάσταση

Μια πρωτότυπη εργασία θα παρουσιάσουν οι μαθητές σχολείων της Κρήτης που οργανώθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. 

Στην ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν εικαστικές, μουσικές, οπτικοακουστικές και λογοτεχνικές-ποιητικές εργασίες τις οποίες δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τον απελευθερωτικό αγώνα των Eλλήνων στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη “συνομίλησαν” με τους αγωνιστές, τους ευεργέτες και τους διανοούμενους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 καθ'όλη την διάρκεια του Σχολικού Έτους 2020 – 2021. “Συνομίλησαν” μαζί τους κυρίως διαδικτυακά λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας του covid 19. “Μίλησαν” για τον αγώνα των τότε επαναστατών του 1821 ενάντια στου Τούρκους κατακτητές. “Μίλησαν”  όμως και για τον αγώνα τον δικό τους 200 χρόνια μετά, το  2020- 2021 ενάντια σε έναν ιδιόμορφο παγκόσμιο κατακτητή, τον corona virus.

Τα όσα “είπαν” θα τα μεταφέρουν σε εσάς μαζί με τους καθηγητές τους με παρουσιάσεις των δράσεων τους στην ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση στις 7 & 8 Ιουνίου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάζουν εικαστικές, μουσικές, οπτικοακουστικές και λογοτεχνικές-ποιητικές εργασίες τις οποίες δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή στους παρακάτω συνδέσμους Youtube:

Δευτέρα 7 Ιουνίου πρωί 10:00 – 13:00: https://youtu.be/4G2nDHfFwHo
Δευτέρα 7 Ιουνίου απόγευμα: 18:00 – 21:00: https://youtu.be/bcph2tRh2xM
Τρίτη 8 Ιουνίου πρωί: 10:00 – 13:00: https://youtu.be/heCrs3gworo

Η εκδήλωση οργανώνεται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της Π.Δ.Ε. Κρήτης και τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Δ.Ε. Κρήτης με σκοπό την παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το σχολικό έτος 2020-2021.

(Οργανωτική Επιτροπή: Βιδάκη Ειρήνη, Κανέλλος Ιωάννης, Φιλιππάκη Αμαλία, Μαρματάκη Αρετή, Πετρογιάννη Κερασία, Ζαχαράτου Αγγελική, Πεδιαδίτη Φιλίτσα – Τεχνική Υποστήριξη: Λαγός Σταύρος, Ρονιώτης Αλέξανδρος, Ορφανάκης Βασίλειος)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

καθηγητής, μαθητές, σχολική τάξη, σχολείο
Μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Γαλλία: Το 2020 καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες, το 18% των θυμάτων είχε καταθέσει μήνυση κατά του δράστη
Σύμφωνα με αυτή την έρευνα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, το 35% των γυναικοκτονιών επήλθαν ενώ τα θύματα είχαν ήδη υποστεί βία,...
Γαλλία 2020:Καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες - Το 18% είχε καταθέσει μήνυση