Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το εμβατήριο «Ιωάννης Καποδίστριας» έπαιξαν οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λευκάδας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Την Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 η μπαντίνα του Μουσικού σχολείου Λευκάδας πραγματοποίησε δράση, στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, αφιερωμένη στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ο Διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Κονιδάρης αναφέρει σχετικά:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τα παιδιά της μπαντίνας για την απρόσκοπτη προσπάθεια, την οικειοθελή συμμετοχή στην πραγματοποίηση της διαδικτυακής αυτής παραγωγής. Θέλω να συγχαρώ θερμά τον κ. Έκτορα Μερκούρη, για τη δημιουργική έμπνευση και τη μεγάλη συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

«Το εμβατήριο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Σπύρου Ρουβά είναι αφιερωμένο στο μεγαλύτερο γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που είναι και το μεγαλύτερο γεγονός της Ιστορίας της Ευρώπης. Αποτελεί δε, ελάχιστη συμβολή στην ανάδειξη του κοσμοιστορικού γεγονότος της ελληνικής παλιγγενεσίας, από την οποία φέτος συμπληρώνουμε 200 χρόνια».

«Αποτελεί όμως και μια ελάχιστη συμβολή στην αναγνώριση της καθοριστικής συμμετοχής των Επτανήσων, της Λευκάδας ως μέλος ενός ιδιαίτερου πόλου της Ιονίου Πολιτείας, αλλά και του Ιωάννη Καποδίστρια στην κήρυξη της επανάστασης και της απελευθέρωσης της Ελλάδας».

«Η συνάντηση των οπλαρχηγών στου Μαγεμένου αποτελεί ένα γεγονός πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την τύχη της Λευκάδας τα κρίσιμα εκείνα χρόνια, αλλά είναι συνδεδεμένο και με τη συνολική Ελληνική Ιστορία. Εντάσσεται  στο πλαίσιο των διαδικασιών και ενεργειών που σταδιακά ωριμάζουν, ομογενοποιούν την εθνική μας συνείδηση και προετοιμάζουν τον απελευθερωτικό  αγώνα του 1821».

«Οι θυσίες και οι αγώνες των προγόνων έδωσαν σε μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ειρήνης και της ελευθερίας».

«Αυτές οι πέτρες που αντιλαλούσαν από τις βροντές των κανονιών, αντιλαλούν τώρα ήχους μουσικής».

«Ευθύνη μας είναι, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του 1821, να δώσουμε πάνω στα ερείπια πνοή ζωής, δημιουργίας  και ευημερίας. Αυτές οι πέτρες δε βολεύονται με λιγότερο ήλιο».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

katalipseis sxoleia
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
«Θεωρούνται ακόμη και σήμερα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών, που το «σιγοντάρουν» τόσο η πολιτεία όσο και οι σύλλογοι γονέων  και...
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
ipourgeio_paideias
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
Διόρθωση στο Παράρτημα «Διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο», της Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αναλυτικά το ΦΕΚ
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
αστυνομία-πυροβολισμοί
Νέος Κόσμος: Ηχητικό ντοκουμέντο από ξυλοδαρμό 19χρονης από τον σύντροφό της
Ηχητικό ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού της 19χρονης από τον αστυνομικό σύντροφό της στον Νέο Κόσμο - Ο 21χρονος συνελήφθη
Νέος Κόσμος: Ηχητικό ντοκουμέντο από ξυλοδαρμό 19χρονης από τον σύντροφό της