emvolio
Menelaos Michalatos / SOOC
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τακτικούς ελέγχους για Covid-19

Με βάση τις νέες οδηγίες του CDC (Centers for Disease Control and Prevention) όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να ελέγχονται τακτικά με τεστ ή να μπουν σε καραντίνα, ακόμα και αν έρθουν σε επαφή με κάποιον που νοσεί.

Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τις νεότερες οδηγίες του CDC.

Σε περίπτωση που κάποιος πλήρως εμβολιασμένος αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή κόπωση, τότε πρέπει να υποβληθεί σε τεστ και να μπει σε καραντίνα.

Οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, να απομονωθούν από την εργασία τους, ή να κάνουν τεστ μετά την έκθεση σε κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς η πιθανότητα να αναπτύξουν λοίμωξη είναι μικρή, αλλά πρέπει να παρακολουθούν για πιθανή ανάπτυξη συμπτωμάτων 14 μέρες μετά την έκθεση σε επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πολύ μικρό κίνδυνο να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, ενώ έχουν συνήθως ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Αυτό συνεπάγεται ότι μπορούν να εξαιρεθούν από τα τεστ μαζικού ελέγχου που γίνονται στους χώρους εργασίας, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως εργαζόμενοι σε χώρους υγείας, ή φυλακές όπου μπορούν εύκολα να παρατηρηθούν μαζικές εξάρσεις του ιού.

Οποιοσδήποτε βγει θετικός σε τεστ COVID-19 πρέπει να απομονωθεί για 10 ημέρες.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να ταξιδεύουν εντός της χώρας, χωρίς τεστ ή καραντίνα, ενώ για τα ταξίδια στο εξωτερικό ισχύουν διαφορετικοί κανόνες ανάλογα με τη χώρα προορισμού. Πολλές διαφορετικές λοιμώξεις εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα με τη λοίμωξη COVID-19, αλλά δεν υποβαλλόμαστε σε τεστ ρουτίνας για αυτές, οπότε δε θα χρειάζεται με την πρόοδο του μαζικού εμβολιασμού να υποβαλλόμαστε σε διαδοχικά τεστ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Η δύναμη της αδράνειας
«Η απουσία μαθητικών αντιδράσεων από την άλλη, δεν μαρτυρά απαραίτητα αποδοχή, αλλά μάλλον κόπωση και αποστασιοποίηση»
Η δύναμη της αδράνειας
Ελεγκτικό Συνέδριο, κτήριο
ΑΣΕΠ: Πότε οι αιτήσεις για τις μόνιμες προσλήψεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο
Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις, τα απαραίτητα προσόντα και το χρονοδιάγραμμα του γραπτού διαγωνισμού
ΑΣΕΠ: Πότε οι αιτήσεις για τις μόνιμες προσλήψεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο
πανεπιστήμιο Πατρών
Παν. Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία η ενημέρωση των φοιτητών για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πράξη
Το σεμινάριο είχε ως βασικό στόχο την εξοικείωση των φοιτητών με τις έννοιες και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση...
Παν. Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία η ενημέρωση των φοιτητών για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πράξη