Thumbnail
Πειθαρχικό παράπτωμα η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με γνωμοδότηση Νομικής Συμβούλου του Κράτους - Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος ζητά η ΑΔΕΔΥ

Πειθαρχικό παράπτωμα θεωρείται η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με έγγραφο Νομικής Συμβούλου του Κράτους, αναφορικά με την εξέταση υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ως μαρτύρων σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο.

Η γνωμοδότηση έφερε την άμεση αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Το έγγραφο με ολόκληρη την απόφαση εδώ

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος

Η επίμαχη απόφαση έφερε την άμεση αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία ζητά «να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους που απαγορεύει στους Δημοσίους Υπαλλήλους να καταθέτουν ως μάρτυρες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους που απαγορεύει στους Δ/Υ να καταθέτουν ως μάρτυρες

Με μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά εγκύκλιο,
η νομική σύμβουλος του κράτους, Ελένη Πασαμιχάλη, απαγορεύει στους Υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να καταθέτουν ως μάρτυρες σε υποθέσεις με διάδικο το ελληνικό δημόσιο.

Χωρίς να επικαλείται καμιά διάταξη Νόμου και κανένα άρθρο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα «απειλεί» με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις τους υπαλλήλους που θα καταθέσουν και χαρακτηριστικά αναφέρει: «… Η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το ελληνικό δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα»!!!

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν εκ του Συντάγματος υποχρέωση μαρτυρίας και αληθείας ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί τη συγκεκριμένη εγκύκλιο αντισυνταγματική, αυθαίρετη και απαράδεκτη και καλεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο όνομα του οποίου υπογράφεται, να τη αποδοκιμάσει και την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα