tzanakopoulos
George Vitsaras / SOOC
Αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα στέλνει αστυνομία στα πανεπιστήμια δηλώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος - Ζητά την απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη ως ανίκανου να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας του οργανωμένου εγκλήματος

Την «άμεση απομάκρυνση του κ. Χρυσοχοΐδη ως αποδεδειγμένα πλέον ανίκανου να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας του οργανωμένου εγκλήματος», ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN»

«Μετά τον "πόλεμο" του οργανωμένου εγκλήματος που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, μετά τις διαδοχικές δολοφονίες και τα καθημερινά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, μετά τις δηλώσεις ακόμα και της κ. Μπακογιάννη ότι η βαλκανική μαφία έχει μετακομίσει στην Αθήνα, το γεγονός ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης νίπτει τας χείρας του, τον καθιστά ανίκανο και εξαιρετικά ανεπαρκή να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την κρίση», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Έχουμε τουλάχιστον 16 δολοφονίες μαφιόζικου τύπου από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επί υπουργίας του κ. Χρυσοχοΐδη», σημείωσε. «Και αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα, προτεραιότητά της είναι να συστήνει πανεπιστημιακή αστυνομία, να κυνηγάει φοιτητές που διαμαρτύρονται για το νόμο της κυβέρνησης και να δέρνει τον κόσμο στις γειτονιές όπως έκανε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι που οδήγησαν στην έξαρση της βίας του οργανωμένου εγκλήματος και τη μετατροπή της Αθήνας σε πεδίο πολέμου μαφιόζων», πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμα ότι «υπάρχουν πολλά που συνηγορούν στο ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει τις υπόγειες διαδρομές της μαφίας αλλά είναι ανίκανη να διαχειριστεί αυτό το φαινόμενο». «Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις αν και κατά πόσο η ελληνική μαφία έχει και διασυνδέσεις πολιτικού χαρακτήρα, αλλά πάντοτε το οργανωμένο έγκλημα βρίσκει πατήματα, ειδικά σε εξαιρετικά συντηρητικές κυβερνήσεις», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τέλος, ανέφερε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αφήσει εδώ και 8 μήνες τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να αλωνίζει στα Βαλκάνια και να δίνει μάλιστα και συνεντεύξεις σαν ελεύθερος πολίτης». «Ούτε να συλλάβει τον κ. Παππά, ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεθνής διάκριση εκπαιδευτικού της ΔΔΕ Αν. Αττικής
Μαρία Ντέμου: Διεθνής διάκριση για την εκπαιδευτικό στα World Education Medals 2025
Η εκπαιδευτικός Μαρία Ντέμου φιναλίστ στα «World Education Medals 2025» για το καινοτόμο έργο της με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Μαρία Ντέμου: Διεθνής διάκριση για την εκπαιδευτικό στα World Education Medals 2025
ουκρανία
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Κίεβο – Τραυματίες μαθητής και καθηγητής
Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή εμπλοκή ρωσικών υπηρεσιών μετά τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών στο κινητό του 14χρονου δράστη
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Κίεβο – Τραυματίες μαθητής και καθηγητής
διωξεις
Πειθαρχικό νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Τρίπολη - Σύλλογοι και σωματεία καλούν σε μαζική διαμαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου
Η Τρίπολη στο επίκεντρο του αγώνα για τη δημόσια εκπαίδευση
Πειθαρχικό νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Τρίπολη - Σύλλογοι και σωματεία καλούν σε μαζική διαμαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου