Εκπαιδευτικοί: Kαταδικάζουμε την αναβολή απεργίας στις 3 Ιουνίου
Δριμεία κριτική προς την ΑΔΕΔΥ ασκούν, μέσω ανακοίνωσης τους, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου για την αναβολή απεργίας στις 3 Ιουνίου

Την δυσαρέσκεια τους για την αναβολή της απεργίας στις 3 Ιουνίου, γνωστοποιούν μέσω ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ν. Ηρακλείου.

Όπως σχολιάζουν «η απόφαση για 24ωρη απεργία είχε ληφθεί στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ πολλές μέρες πριν, όμως έμενε μετέωρη». Αργότερα αποφασίστηκε πως θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία με τη ΓΣΕΕ στις 10 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση τους ασκούν κριτική και προς την ΓΣΕΕ αναφέροντας «η ηγεσία της ΓΣΕΕ, μαθημένη στο ξεπούλημα των αγώνων και στην υπονόμευση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων υπονομεύει τις συλλογικές διαδικασίες, χωρίς να παίρνει την απόφαση της συμμετοχής στην απεργία της 3ςης Ιούνη».

Ακόμη τονίζουν πως «συνυπεύθυνες για την αρνητική εξέλιξη είναι και οι δυνάμεις ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ», οι οποίες «δέχτηκαν την κωλυσιεργία μέσω υπόγειων συνεννοήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ (3 ΙΟΥΝΗ) ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ, ΒΑΖΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΑΠΟΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

-ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ -ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥ)- ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔ. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ, ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ.

-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ.

-ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

-ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Εν όψει της υλοποίησης της ειλημμένης απόφασης για απεργία την Πέμπτη 3 Ιούνη, η ΑΔΕΔΥ έστειλε …επιστολή στο ΕΚΑ, ζητώντας την αναβολή (!) της απεργίας, με πρόσχημα το συντονισμό με τη ΓΣΕΕ που αποφάσισε, μετά βασάνων και αφού συμμετείχε σε όλους τους διαλόγους της υποταγής, να προκηρύξει απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πολύ… δεκτική σε πρωτοβουλίες ΑΝΑΒΟΛΗΣ(!) των κινητοποιήσεων, ενώ είναι πολύ αναβλητική στη λήψη άλλων θετικών πρωτοβουλιών ενεργοποίησης της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της, συσπείρωσης των ομοσπονδιών και κινητοποίησης της βάσης των σωματείων. Η απόφαση για 24ωρη απεργία είχε ληφθεί στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ πολλές μέρες πριν, όμως έμενε μετέωρη, δεν οριστικοποιούνταν με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ τηρούνταν σταθερά κλίμα αναβλητικότητας και.. υστεροβουλίας.

Από την άλλη, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, μαθημένη στο ξεπούλημα των αγώνων και στην υπονόμευση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, δήλωνε ξανά συμμετοχή στους διαλόγους της συναίνεσης, ροκανίζοντας το χρόνο και υπονομεύοντας τις συλλογικές διαδικασίες, χωρίς να παίρνει την απόφαση της συμμετοχής στην απεργία της 3ςης Ιούνη. Μάλιστα, στο παραπέντε αυτής της απεργίας, πήρε μια ΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ(!) για κήρυξη απεργίας στις 10 Ιούνη, διασπώντας και απαξιώνοντας μια ήδη ειλημμένη απόφαση από το Γ/θμιο όργανο των Δημοσίων υπαλλήλων, από πολλές ομοσπονδίες και το ΕΚΑ.

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη, υπεύθυνες είναι οι κυρίαρχες παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, που παίζουν σταθερά το ρόλο του στυλοβάτη της αντιλαϊκής πολιτικής, μετατρέποντας τη ΓΣΕΕ, αλλά και συνολικότερα τα συνδικάτα που ελέγχουν σε «μακρύ χέρι» της αντιδραστικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ). Ωστόσο, αυτές οι γραφειοκρατικές συνδ. δυνάμεις βρίσκουν ένα υπόγειο νήμα συνεννόησης με τις συνδ. δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ που φραστικά… ανεβάζουν μεν τους αντιπολιτευτικούς τόνους, όμως στην πράξη προσαρμόζονται στο κλίμα της συνδ. απραξίας, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και… προσβλέπουν στην επόμενη ημέρα της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σπέρνοντας νέες εκλογικές αυταπάτες.

Επίσης, για αυτό το αρνητικό κλίμα βαρύτατες ευθύνες έχουν οι κατά τα άλλα… ταξικά αδιάλλακτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που από τη μια δήλωναν ότι τάσσονται με την απεργία στις 3 Ιούνη και από την άλλη, σε μια γραμμή συνεννόησης με τη συνδ. γραφειοκρατία, όχι μόνο αποδέχτηκαν την αναβολή της απεργίας, αλλά επιπλέον ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ την επιστολή της ΑΔΕΔΥ για ΑΝΑΒΟΛΗ της απεργιακής κινητοποίησης στις 3Ιούνη(!). Η διγλωσσία του ΠΑΜΕ δείχνει πως όχι μόνο δεν είναι ταξικά αδιάλλακτο, όπως διακηρύσσει, αλλά απεναντίας κρατεί σταθερά το νήμα της σύνδεσής του με τις δυνάμεις της υποχώρησης και της συναίνεσης, όπως επιβεβαιώνει και η θέση του για τα αναλογικά προεδρεία και η ψήφος που δίδει στις συνδ. παρατάξεις της υποταγής (ΠΕΚ/ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), κατά την εκλογή των προεδρείων των σωματείων.

Απέναντι σε αυτή τη πολιτική της υποχώρησης, της γραφειοκρατίας, της συναλλαγής και της απαξίωσης των συνδ. οργάνων και αποφάσεων, ο μόνος δρόμος είναι η ΕΝΡΓΟΠΟΙΗΣΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΒΑΣΗΣ, η επανασυσπείρωση στα σωματεία, η ενδυνάμωση των ΓΣ και των συλλογικών οργάνων, η ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΓΩΝΩΝ. Οι αναβλητικότητες, οι κωλυσιεργίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών μπορούν να απαντηθούν μόνο με τη ΜΑΖΙΚΉ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ
ΠΑΛΗΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΟΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά