Χαμόγελο του Παιδιού: Μείωση εξαφανισμένων παιδιών το 2020
Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών - Μείωση στον αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών κατέγραψε το Χαμόγελο του Παιδιού για το έτος 2020

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε πως για το πρώτο τετράμηνο του 2020 δηλώθηκαν 122 εξαφανίσεις παιδιών, αριθμός αρκετά μειωμένος με εκείνον του 2019 που ανερχόταν στα 163.  Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει αύξηση σε όσες οφείλονται στη παρατεταμένη χρήση του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια του lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο τετράμηνο του 2021 τα περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων ήταν 21, εκ των οποίων τα 15 ήταν κορίτσια. Σύμφωνα με τον συντονιστή Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά κ. Αλεβίζο, οι εξαφανίσεις που έγιναν μεταξύ του 2020 και 2021 διαφοροποιούνται. Αναλυτικότερα, τα παιδιά που εξαφανίστηκαν το 2020 αφορούσαν τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, ενώ το 2021 αφορούσαν την χρήση του Διαδικτύου. Ωστόσο, αυτό που παραμένει ίδιο είναι ότι αφορούν κορίτσι, εφηβικής ηλικίας και ελληνικής καταγωγής. 

«Ο περιορισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας και η αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου μας δίνει το κλειδί για τις εξαφανίσεις των παιδιών», λέει ο ίδιος, ωστόσο διευκρινίζει ότι «η πανδημία και το lockdown είναι φαινόμενα εν εξελίξει, οπότε μένει να δούμε στο τέλος του χρόνου αν αυτή η τάση επιβεβαιώνεται ή όχι».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας