kataskinosi
Από τον Μάρτιο τα τηλέφωνα για κρατήσεις έχουν πάρει «φωτιά» και το ενδιαφέρον μικρών κατασκηνωτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα...

Τρέχουν και δεν… προλαβαίνουν φέτος οι κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής, καθώς από τον Μάρτιο τα τηλέφωνα για κρατήσεις έχουν πάρει «φωτιά» και το ενδιαφέρον μικρών κατασκηνωτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Δραστηριότητες, παιχνίδι, παρέα: τρεις λέξεις που φέτος «ζωντανεύουν» ολοκληρωτικά στις παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής, με τους υπεύθυνους των camp να υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr την προσμονή των μικρών κατασκηνωτών, τις αυξήσεις στις αιτήσεις και το αίσθημα ασφάλειας των γονέων.

«Υπάρχει πολύ αυξημένο ενδιαφέρον φέτος από την πλευρά των γονέων. Το κλίμα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι, όχι μόνο σε αριθμό αιτήσεων αλλά και στη γενική διάθεση και στις ερωτήσεις που δεχόμαστε», τονίζει στο ThessToday.gr η Κίρκη Αθανασιάδου, υπεύθυνη στο γραφείο λειτουργίας και ανθρώπινου δυναμικού γνωστής κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

«Ενώ θα περίμενε κανείς όλες οι ερωτήσεις να περιστρέφονται γύρω από το κομμάτι του κορωνοϊού, κυρίως είναι οι κλασσικές κατασκηνωτικές ερωτήσεις: για το πρόγραμμα, για τις δραστηριότητες, για το φαγητό. Τα παιδιά φωνάζουν από το τηλέφωνο “επιτέλους” μόλις κλείνουν θέση στην κατασκήνωση», σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι από τώρα είναι «κλεισμένα» και τα δύο 15νθήμερα του Ιουλίου. «Ανοίγουμε 1η Ιουλίου και θα λειτουργήσουμε έως 26 Αυγούστου. Ο Ιούλιος είναι ήδη “κλεισμένος” από τώρα με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και ο Αύγουστος το επόμενο διάστημα. Δεν σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα, όλη μέρα μιλάμε με τους γονείς για μια θέση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αθανασιάδου.

Οι αλλαγές στις κατασκηνώσεις – Με self ή rapid test οι εργαζόμενοι

Αλλαγές θα εφαρμοστούν και φέτος στη χωρητικότητα των κατασκηνώσεων, καθώς οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μειώσουν κατά 20 με 30% τις θέσεις, παρά το γεγονός ότι δεν ορίστηκε πέρυσι συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στα παιδικά camp.

«Έχουμε άδεια για φιλοξενία 1.500 ατόμων λόγω του μεγέθους της κατασκήνωσής μας. Εμείς προσωπικά αποφασίσαμε να μειώσουμε κατά 20 – 30% τη χωρητικότητα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών», δήλωσε κ. Αθανασιάδου και πρόσθεσε: «Έχουμε περισσευούμενα σπιτάκια και μειώνουμε τη “δύναμη” σε κάθε ένα από αυτά».

Πηγή: ThessToday.gr

Στην καινοφανή περυσινή χρονιά οι κατασκηνώσεις -όπως και όλες οι δραστηριότητες- λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ που περιελάμβανε συστάσεις προς εργαζομένους – κατασκηνωτές. Παρόλο που βρισκόμαστε ένα δεκαήμερο πριν από την έλευση του Ιουνίου οι υπεύθυνοι των παιδικών camp δεν έχουν λάβει έως τώρα νέες οδηγίες, ωστόσο σύμφωνα με την κ. Αθανασιάδου το καλοκαίρι του 2020 το πρωτόκολλο κοινοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν.

Εκτός από τις επίσημες οδηγίες οι κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής προχώρησαν σε ανακοινώσεις για την περαιτέρω ασφάλεια των παιδιών, όπως τη μείωση των ατόμων στους θαλάμους, αποστάσεις στα εστιατόρια και απαγόρευση των επισκεπτηρίων και των εξόδων των κατασκηνωτών. Οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την κ. Αθανασιάδου θα εισέρχονται φέτος με την υπόδειξη αρνητικού rapid ή self test, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για την είσοδο των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι υπήρξαν κρούσματα σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής και κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν για τη διενέργεια rapid test σε εκατοντάδες παιδιά, γεγονός που θέτει σε αυξημένη προσοχή για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα