Παπανικολάου: Ακαταδίωκτο για την επιτροπή - Διώξεις για τους γιατρούς
«Δεν υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που διώκεται, για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που διώκεται, τον πρόεδρο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ ο οποίος διώκεται γιατί είπαν την αλήθεια και αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών», σημειώνει ο γιατρός Πάνος Παπανικολάου με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Σφοδρές αντιδράσεις εγείρει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, μέσω της οποίας θεσπίζεται ακαταδίωκτο για τις τρεις επιτροπές των ειδικών του υπουργείου Υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας στη χώρα. Ο γιατρός, Πάνος Παπανικολάου, σημειώνει ότι την ίδια ώρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους γιατρούς, καθώς ξεκίνησε ήδη εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες εργαζομένων στο «Σωτηρία».

Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα σε ανάρτησή του στο twitter ότι το ακαταδίωκτο ισχύει και για κυβερνητικό αποφασιστικό όργανο (ΓΓ υπ. Υγείας, διοικητής ΕΟΔΥ, διοικητής ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ κλπ), αναφερόμενος στην ιδιότυπη «ασυλία» των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Kontra, ο ΝευροχειρουργόςΔιευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά και Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) επισήμανε συγκεκριμένα:

«Θυμάστε τις καταγγελίες που είχαν γίνει από τους εργαζόμενους στο "Σωτηρία" για εμβολιασμούς κάποιων παρατρεχάμενων εκτός σειράς; Έχουμε ενημερωθεί ότι ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα. Άρα, οι γιατροί δεν προστατεύονται από την τροπολογία», ανέφερε αρχικά και τόνισε: «Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, αν και δεν είμαι νομικός, με μία ερμηνεία της, μέλη της Επιτροπής απαγορεύεται να καταθέσουν σε αυτή την εισαγγελική έρευνα».

«Δεν υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που διώκεται, για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που διώκεται, τον πρόεδρο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ ο οποίος διώκεται γιατί είπαν την αλήθεια και αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών. Διώκονται γιατί είπαν την αλήθεια και γιατί αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών. Και τέλος δεν υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς», δήλωσε ακόμα ο Πάνος Παπανικολάου.

Παράλληλα, ανήρτησε την καταγγελία της ΕΙΝΑΠ για την τροπολογία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα