Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1385561148557303810 at this time, please check again later.
Παπανικολάου: Ακαταδίωκτο για την επιτροπή - Διώξεις για τους γιατρούς
«Δεν υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που διώκεται, για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που διώκεται, τον πρόεδρο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ ο οποίος διώκεται γιατί είπαν την αλήθεια και αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών», σημειώνει ο γιατρός Πάνος Παπανικολάου με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Σφοδρές αντιδράσεις εγείρει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, μέσω της οποίας θεσπίζεται ακαταδίωκτο για τις τρεις επιτροπές των ειδικών του υπουργείου Υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας στη χώρα. Ο γιατρός, Πάνος Παπανικολάου, σημειώνει ότι την ίδια ώρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους γιατρούς, καθώς ξεκίνησε ήδη εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες εργαζομένων στο «Σωτηρία».

Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα σε ανάρτησή του στο twitter ότι το ακαταδίωκτο ισχύει και για κυβερνητικό αποφασιστικό όργανο (ΓΓ υπ. Υγείας, διοικητής ΕΟΔΥ, διοικητής ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ κλπ), αναφερόμενος στην ιδιότυπη «ασυλία» των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Kontra, ο ΝευροχειρουργόςΔιευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά και Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) επισήμανε συγκεκριμένα:

«Θυμάστε τις καταγγελίες που είχαν γίνει από τους εργαζόμενους στο "Σωτηρία" για εμβολιασμούς κάποιων παρατρεχάμενων εκτός σειράς; Έχουμε ενημερωθεί ότι ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα. Άρα, οι γιατροί δεν προστατεύονται από την τροπολογία», ανέφερε αρχικά και τόνισε: «Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, αν και δεν είμαι νομικός, με μία ερμηνεία της, μέλη της Επιτροπής απαγορεύεται να καταθέσουν σε αυτή την εισαγγελική έρευνα».

«Δεν υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που διώκεται, για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που διώκεται, τον πρόεδρο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ ο οποίος διώκεται γιατί είπαν την αλήθεια και αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών. Διώκονται γιατί είπαν την αλήθεια και γιατί αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών. Και τέλος δεν υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς», δήλωσε ακόμα ο Πάνος Παπανικολάου.

Παράλληλα, ανήρτησε την καταγγελία της ΕΙΝΑΠ για την τροπολογία.

https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1385561148557303810

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάλος στην Αττική Οδό: Αστυνομικός λέει «πάτα το» σε οδηγό McLaren και εκείνος φεύγει με 250 χλμ (Βίντεο)
Σάλος στην Αττική Οδό: Αστυνομικός λέει «πάτα το» σε οδηγό McLaren και εκείνος φεύγει με 250 χλμ (Βίντεο)
«Πάτα το», ακούγεται να λέει αστυνομικός της Τροχαίας σε οδηγό McLaren που σταμάτησε για έλεγχο – Σάλος στα social media
Σάλος στην Αττική Οδό: Αστυνομικός λέει «πάτα το» σε οδηγό McLaren και εκείνος φεύγει με 250 χλμ (Βίντεο)
δάσκαλοι
Θέσεις καθηγητών Φυσικής και Χημείας σε μεγάλο εξ αποστάσεως επιστημονικό project!
Μεγάλος εκπαιδευτικός φορέας έχει αναλάβει την υλοποίηση επιστημονικού - εκπαιδευτικού έργου που αφορά δημιουργία εκπαιδευτικού ψηφιακού περιεχομένου...
Θέσεις καθηγητών Φυσικής και Χημείας σε μεγάλο εξ αποστάσεως επιστημονικό project!
Ευάγγελος Τουρνάς
Βαγγέλης Τουρνάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη» - Το παρασκήνιο της παραίτησης του Βαγγέλη Τουρνά
Βαγγέλης Τουρνάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας