Ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους με εκπρόθεσμη τροπολογία
Εκπρόθεσμη τροπολογία στη Βουλή προβλέπει ότι τα μέλη τριών επιτροπών ειδικών δεν θα μπορούν να διώκονται από τις αρχές - «Ο Μητσοτάκης πετά την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη στην πανδημία στην Επιτροπή», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή, με την οποία τα μέλη τριών επιτροπών που αποφασίζουν τη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, το lockdown και τους εμβολιασμούς δεν θα είναι δυνατό να διώκονται.

Σύμφωνα με την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 22 Απριλίου, τα μέλη των επιτροπών αυτών «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο λειτουργίας» των επιτροπών.

Η τροπολογία αφορά τα μέλη των εξής επιτροπών:

  1. Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19
  2. Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες
  3. Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Ουσιαστικά η τροπολογία του υπουργείου Υγείας ορίζει ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τις Αρχές να εξετάζουν και να ερευνούν τα μέλη των επιτροπών για όσα έπραξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το επίμαχο άρθρο της τροπολογίας:

tropologia loimoxiologoi

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης πετά την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη στην πανδημία στην Επιτροπή

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τροπολογία που προστατεύει τα μέλη των επιτροπών των ειδικών και τονίζει ότι «μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας, μην τυχόν και αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η αιφνιδιαστική τροπολογία δέκα υπουργών της κυβέρνησης που εξασφαλίζει ότι μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας, μην τυχόν και αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Επιβεβαιώνει δε την κριτική μας πως ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα και φέρνει τους επιστήμονες προ τετελεσμένων και προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων.

Η διάταξη αυτή προσβάλλει το κύρος της επιτροπής στη κοινή γνώμη και δίνει στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της.

Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός, συνεπώς οι όποιες ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη που έχουν οδηγήσει στο 6μηνο αποτυχημένο λοκντάουν, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του.

Αναμένουμε την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής αυτής διάταξης και την άμεση δημοσίευση των πρακτικών από όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής ώστε να κατανοήσουμε για ποιες παρεμβάσεις υπουργών του κ. Μητσοτάκη ζητείται σήμερα η ασυλία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα