kethea
Ο ΣΕΠΕ ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης» στο πλευρό των εργαζομένων, και θεραπευόμενων του ΚΕΘΕΑ

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλουν πως «το 2019 η κυβέρνηση αντικατέστησε πραξικοπηματικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα κομματικά διορισμένο».

Και συνεχίζουν λέγοντας πως «ενάμιση περίπου χρόνο μετά, μια επιτροπή, ορισμένη από το νέο Δ.Σ., επιχειρεί να ολοκληρώσει το πραξικόπημα, καταρτίζοντας σχέδιο νόμου που μετατρέπει το ΚΕΘΕΑ σε γραφειοκρατικό μόρφωμα, περικόπτει ανεξήγητα τη θεραπευτική και επιστημονική του εμβέλεια, υπονομεύει την αποτελεσματικότητά του και υποβαθμίζει τον ρόλο των εργαζομένων».

«Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει τον χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, που εδώ και 40 χρόνια δράσης του, στηρίζεται στις αρχές της ενεργούς συμμετοχής, της προσφοράς, της συλλογικότητας, με τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα και έχει συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν στην κοινωνική ζωή χιλιάδες νέοι»», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Το χτύπημα της απεξάρτησης σε μία χώρα ανοίγει τον δρόμο για τη συμφιλίωση της κοινωνίας με το φαινόμενο των ναρκωτικών και την όξυνσή του. Ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης» δηλώνει πως αυτό «είναι η άλλη όψη της ασύστολης προπαγάνδας αθώωσης ουσιών π.χ. κάνναβη και της ίδρυσης “χώρων εποπτευόμενης χρήσης” που νομιμοποιούν τη χρήση και το εμπόριο ναρκωτικών».

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων, των θεραπευόμενων του ΚΕΘΕΑ, καθώς και των μελών των οικογενειών τους, ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που καταργεί το αυτοδιοίκητό του, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιο με έμμισθο και διορισμένο.

Οι εκπαιδευτικοί καταλήγουν λέγοντας: «Καταδικάζουμε την πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και τη νομιμοποίηση της πώλησης, της χρήσης και της καλλιέργειας κάνναβης, όπως με το απαράδεκτο σχετικό ψήφισμα της 13/02/2019 του Ευρωκοινοβουλίου».

 Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τον αγώνα για:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για μια κοινωνία στην οποία τα ναρκωτικά και το κοινωνικό φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης δεν θα έχουν θέση, για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο, στη δημιουργική ζωή», αναφέρουν, τέλος, οι εκπαιδευτικοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νικος
Σκάνδαλο με την περιουσία Σεργιανόπουλου: Υποψία πλαστότητας στη διαθήκη του αδελφού του
Γραφολογική εξέταση φέρνει στο φως πιθανή πλαστογραφία, ενώ συγγενείς και αρχές ερευνούν την εκμετάλλευση των κληρονομικών στοιχείων
Σκάνδαλο με την περιουσία Σεργιανόπουλου: Υποψία πλαστότητας στη διαθήκη του αδελφού του
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ για Ελβετία: «Αύξησα τους δασμούς γιατί δεν μου άρεσε ο τόνος της συνομιλίας»
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγεί ότι η επιθετική αλληλεπίδραση με μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου οδήγησε στην αύξηση των δασμών στο 39%
Τραμπ για Ελβετία: «Αύξησα τους δασμούς γιατί δεν μου άρεσε ο τόνος της συνομιλίας»
μητσοτακης
Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις»
Οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας συμφωνούν στην ανάγκη άρσης απειλών και επίλυσης των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, μετά τη συνάντηση στην Άγκυρα
Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις»
ζελεδακια
Συναγερμός για «μαγικά» ζελεδάκια: Κοπέλα στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προϊόντα με μουσκιμόλη που κυκλοφορούσαν σαν κανονικά γλυκίσματα, προειδοποιώντας για σοβαρούς κινδύνους
Συναγερμός για «μαγικά» ζελεδάκια: Κοπέλα στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση