Βασίλης Κικίλιας
Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών 30 έως 39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών 30 έως 39 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού και του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

Ο αριθμός εισαγωγών σταθεροποιείται με μικρή τάση υποχώρησης, ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι στην πιο ευαίσθητη φάση αυτής της πανδημίας είπε και για ακόμα 20 μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Αναφέρθηκε στους γιατρούς που έχουν επιστρατευθεί είπε ότι το σύστημα τους χρειάζεται. Οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα στην επικράτεια είναι 1.542, εκ των οποίων 981 Covid-19 και 561 non covid ΜΕΘ.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών για την άρση κάποιων περιορισμών, όπως μεταξύ άλλων, υποχρεωτικό τεστ για τους ανθρώπους της εκκλησίας, ένα άτομο ανά 24 τμ. Επίσης αναφέρθηκε στους περιορισμούς κυκλοφορίας, αλλά και το πώς θα εορταστεί το Πάσχα, με εννέα άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε ανοιχτό χώρο.

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από την Μ. Τρίτη.

Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές καθώς επίσης θα διευρυνθεί και το ωράριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΝΦΙΑ
ΕΝΦΙΑ 2025: Όλες οι εκπτώσεις, οι απαλλαγές και οι επιβαρύνσεις - Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά
Το πλάνο των δόσεων και η εξόφληση - Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στο Ε2
ΕΝΦΙΑ 2025: Όλες οι εκπτώσεις, οι απαλλαγές και οι επιβαρύνσεις - Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ
ΟΠΕΚΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές Μαρτίου – Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα
Οι 16 κατηγορίες παροχών που πιστώνονται - Διευκρινίσεις για τη διαδικασία και τις αιτήσεις
ΟΠΕΚΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές Μαρτίου – Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα
συνταξ
Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου – Το χρονοδιάγραμμα ανά ταμείο
Πληρωμές μη Μισθωτών και νέων συνταξιούχων - Πότε πληρώνονται οι Μισθωτοί και το Δημόσιο
Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου – Το χρονοδιάγραμμα ανά ταμείο