Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ξεκινά ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ενάντια στον κορονοϊό - Πού μπορείτε να υποβάλετε αίτηση - Τελευταία self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν το Πάσχα

ΣήμεραΤετάρτη 21 Απριλίου, ξεκινά ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ενάντια στον κορονοϊό. Επίσης σήμερα εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν τα τελευταία self tests πριν το Πάσχα.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να υποβάλετε αίτηση για εμβολιασμό

Σημειώνεται ότι τα σχολεία κλείνουν την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών οι εκπαιδευτικοί

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ήδη από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ότι οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στην προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας και θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Επίσης σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών μεταξύ 55 και 59 ετών, ενώ από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι πολίτες μεταξύ 50-54.

«Μετά την ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εντάσσονται από 21/4 στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιοποίηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, οπότε από σήμερα που ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς θα μπορούν όλοι να κλείσουν ραντεβού για να προγραμματίσουν πότε θα υποβληθούν σε εμβολιασμό.

Αύριο τα τελευταία self test σε εκπαιδευτικούς-μαθητές πριν τις διακοπές του Πάσχα

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι επίσης αύριο, Τετάρτη 21 Απριλίουπαραλαμβάνουν τα τελευταία self tests εκπαιδευτικοίμαθητές και προσωπικό των σχολείων, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 23/4 οι σχολικές μονάδες διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα.

Περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test - Πειθαρχικό σε διευθυντές

self_test.jpg

Επιπλέον, δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 (self tests) σε υπαλλήλους του Δημοσίου, περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

«Σε περίπτωση που τα υπόχρεα πρόσωπα του άρθρου 1 δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρίζουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 4, η αρμόδια για θέματα προσωπικού υπηρεσία του φορέα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών του υπόχρεου προσώπου λόγω υπαίτιας μη παροχής εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις εξαιτίας της μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω».

Πανελλαδικές 2021: 15 Μαΐου η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, 20 Απριλίου, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που μεταξύ άλλων ρυθμίζει την ημερομηνία ανακοίνωσης του αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση.

Κατά συνέπεια, η 15η Μαΐου ορίζεται ως ημερομηνία ανακοίνωσης του αριθμού εισακτέων ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Παράταση χρονιάς χωρίς προαγωγικές - Κανονικά οι πανελλαδικές

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει παράταση του σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Επιπλέον, όπως έχει επισημάνει σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων αναμένεται για μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, πιθανή ημερομηνία είναι η Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ η έως τώρα απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξει παράταση διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος της διά ζώσης διδασκαλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Υπολογισμός μορίων Πανελληνίων - Πανελλαδικών - Υπολόγισε τα μόριά σου εδώ

Πανελλαδικές 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Σωματεία Ρεθύμνου: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα
Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία Ρεθύμνου ενάντια στο εργατικό νομοσχέδιο - Καλούν σε νέο συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου
Σωματεία Ρεθύμνου: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα
Πανελλήνιες: Θέματα τελευταίων ετών στην Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2021-ΟΛΜΕ: Αίτημα στην ΑΔΕΔΥ για εξαίρεση από την απεργία
Αίτημα να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας από την 24ωρη απεργία της Τετάρτης, λόγω των πανελληνίων εξετάσεων 2021, απέστειλε στην...
Πανελλήνιες 2021-ΟΛΜΕ: Αίτημα στην ΑΔΕΔΥ για εξαίρεση από την απεργία
Ποιος θα δώσει ελπίδα στους νέους;
«Καμιά κυβέρνηση, κανένας αποκλεισμός, καμιά δυσκολία που είναι εναντίον τους, δεν θα πτοήσουν αυτά τα παιδιά ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Το...
Ποιος θα δώσει ελπίδα στους νέους;