Εκπαιδευτικοί: Οι εργαζόμενοι καθαριότητας απειλούνται με απόλυση
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η A΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα που απειλούνται με απόλυση

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του υπουργείου οικονομικών, εφοριών, και άλλων υπηρεσιών του βρίσκονται σε απόγνωση με την απειλή της απόλυσης, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί της A΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αυτούς που τόσο καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθαρίζουν, απολυμαίνουν, προστατεύουν με την δουλειά τους συναδέλφους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τον κόσμο που πηγαίνει στις εφορίες, στο υπουργείο, με καραντίνα ή χωρίς, με λοκντάουν ή χωρίς, αυτούς λοιπόν τους πετάνε σήμερα απροστάτευτους, άδικα και τους αφήνουν χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, μέσα στην πανδημία, και ενώ οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, στενάζουν για προσωπικό, ειδικά στην καθαριότητα. Τώρα θεωρούνται περιττοί.

Είναι 150 εργαζόμενοι, που σχεδόν μια δεκαετία κάθε 18 μήνες τρέχουν με το φόβο και το άγχος αν θα έχουν δουλειά. Περάσανε κυβερνήσεις, υπουργοί, τρόικες, και αυτοί νύχτα – μέρα  δουλεύουν, με το άγχος, με τις αρρώστιες, τις μειώσεις μισθών, τα ωράρια, τις μετακινήσεις, από δήμο σε δήμο, υπηρεσία σε υπηρεσία, να κάνουν επιπλέον ό,τι δουλειά προκύψει. Η ανταμοιβή είναι η ανεργία. Η απόλυση.

Δεν ζητάνε χάρη! Δεν ζητάνε ειδική μεταχείριση! Ζητάνε το δίκιο τους, την δουλειά τους!

Είναι 150 εργαζόμενες και εργαζόμενοι, δέκα χρόνια σχεδόν με συνεχείς συμβάσεις. Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι δουλεύουν σχεδόν 20 χρόνια περιμένοντας να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου. Αντί αυτού, απολύονται καθώς τους ανάγκασαν να μπουν για τη δουλειά τους στη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Μέσω αυτής της διαδικασίας, μόνο 10 εργαζόμενοι θα μπορέσουν να κρατήσουν τις θέσεις τους. Στην ουσία όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βγήκαν στερούμενοι προσόντων για τη δουλειά που κάνουν εδώ και δυο δεκαετίες! Ο ΑΣΕΠ έγινε το εργαλείο, η δικαιολογία, για να χάσουν τις δουλειές τους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Καταγγέλλουμε το ψέμα, το άδικο και την υποκρισία. Ενώ τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, τα σχολεία, τα δικαστήρια, τα μετρό και τα λεωφορεία, δεν καθαρίζονται γιατί το προσωπικό δεν φτάνει, μέσα στην πανδημία απολύουν αυτούς τους εργαζόμενους!!!  Είναι άδικο, είναι απαράδεκτο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ τους πετάει στο δρόμο, ενώ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις διατήρησαν στο ακέραιο τους νόμους και το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 150 οικογένειες, τόσα χρόνια  συμβασιούχοι καθαριότητας να τους λένε ότι τώρα δεν επαρκούν τα μόρια τους για την δουλειά τους!

  • Απαιτούμε το δίκαιο! Απαιτούμε να παραμείνουν στις δουλειές τους!
  • Τώρα να παραταθεί η ισχύς των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας του υπουργείου Οικονομικών, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις τώρα σε αορίστου χρόνου.
  • Καμία απόλυση, κανείς μόνος του στην πανδημία, κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας