Lockdown: Τα νέα μέτρα για μετακινήσεις και λιανεμπόριο
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως αυτή να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, δήλωσε ο ερευνητής Γ. Παυλάκης

Ο ιατρός και ερευνητής Γ. Παυλάκης τόνισε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας, καθώς είμαστε στη κορύφωση τους επιδημιολογικού κύματος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως αυτή να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Επιδοκίμασε δε την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.

Προειδοποίησε μάλιστα, πως αν τώρα προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων, την εβδομάδα των Παθών θα έχουμε την κορύφωση των θανάτων, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, έφερε σαν παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου μετά την Πρωτοχρονιά κατέγραφε πενταπλάσια κρούσματα από την Ελλάδα και τώρα έχει καταφέρει να μειώσει σε λιγότερα από 100 σε ημερήσια βάση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
Ημερίδα ΕΚΠΑ: «Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Ελλάδα σήμερα: δυσκολίες, προκλήσεις και προοπτικές»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου και είναι δωρεάν
Ημερίδα ΕΚΠΑ: «Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Ελλάδα σήμερα: δυσκολίες, προκλήσεις και προοπτικές»
τάξη
«Όχι στα Ωνάσεια στο Αιγάλεω» – Εκπαιδευτικοί και ΕΛΜΕ καταγγέλλουν «ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα»
Ο ΣΕΠΕ Αιγάλεω και η Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ζητούν να μην μετατραπούν το 7ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο σε “Ωνάσεια” σχολεία, καλώντας τον Δήμο να...
«Όχι στα Ωνάσεια στο Αιγάλεω» – Εκπαιδευτικοί και ΕΛΜΕ καταγγέλλουν «ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα»
Θάνος Παπαϊωάννου, πρόεδρος ΑΣΕΠ
Αποκλειστικό - ΑΣΕΠ: Βγαίνει άμεσα η προκήρυξη για πάνω από 2.700 μόνιμες θέσεις ΤΕ
Αποκλειστικό alfavita: Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, επιβεβαίωσε την άμεση έκδοση του διαγωνισμού
Αποκλειστικό - ΑΣΕΠ: Βγαίνει άμεσα η προκήρυξη για πάνω από 2.700 μόνιμες θέσεις ΤΕ