Thumbnail
Παραδίδονται τα φύλλα επίταξης σε 206 ιδιώτες γιατρούς στην Αττική - Κυρώσεις σε γιατρούς που επιστρατεύτηκαν και δεν θα αναλάβουν καθήκοντα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία. Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Πελώνη:  Κυρώσεις σε γιατρούς που επιστρατεύτηκαν και δεν θα αναλάβουν καθήκοντα

«Ελπίζουμε και προσβλέπουμε ότι οι γιατροί θα πράξουν το καθήκον τους αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης και να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια. Διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τον νόμο» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Επισήμανε ότι ήταν το ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που έχει εκπονήσει το υπουργείο υγείας. «Κρίθηκε ότι τώρα ήταν απαραίτητο να συστρατευθούν σε αυτή τη μεγάλη μάχη, την εθνική προσπάθεια και ιδιώτες γιατροί και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για οικειοθελή προσχώρησή τους, καθώς προσχώρησαν μόλις 61 γιατροί» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κόντρα κυβέρνησης και συνδικαλιστών ιατρών η κ. Πελώνη είπε ότι δεν υπάρχει καμιά κόντρα. «Υπάρχει ανάγκη να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και πρωτίστως οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας. Είναι μία μεγάλη εθνική προσπάθεια και θεωρώ ότι είναι καθήκον ειδικά των γιατρών να ανταποκριθούν» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπογράμμισε ότι είναι θέμα κοινωνικής και ηθικής ευθύνης των υγειονομικών να κάνουν το εμβόλιο. «Εναπόκειται προφανώς στη συνείδηση του καθενός, κάνουμε έκκληση σε όλους να κάνουν το εμβόλιο. Σε κάθε περίπτωση αυστηροποιείται το πρωτόκολλο για υποχρεωτικό testing δύο φορές την εβδομάδα όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Και πιστεύω και ελπίζω ότι αυτή την έκκληση θα ακούσουν όλοι οι υγειονομικοί παίρνοντας και το παράδειγμα από τους χιλιάδες συμπολίτες μας μεγάλων ηλικιών που ήδη εμβολιάζονται" σημείωσε.

Για τα self test η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα προστεθούν στα χιλιάδες test που γίνονται καθημερινά για την επιδημιολογική επιτήρηση από τον ΕΟΔΥ και σημείωσε ότι θα υπάρξει δυνατότητα για δήλωση σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. «Υπογραμμίζω ότι τα 4 δωρεάν self test το μήνα που παρέχει η κυβέρνηση σε κάθε Έλληνα πολίτη είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίτιμο» είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου από την περασμένη εβδομάδα. Το αν θα υπάρξει κάποιο συμβολικό αντίτιμο για τους πολίτες που θέλουν κάποια βοήθεια από το φαρμακείο και δεν επιθυμούν να κάνουν το test στο σπίτι, θα ανακοινωθεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σολειο
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι γονείς τη  Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και...
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
κακοποιηση
Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα
- «Τα παιδιά άρχισαν να μιλάνε» λέει ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης
Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα