Warning message

  • Unable to retrieve https://twitter.com/GeorgeMourmour2/status/1372240166698557452 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/savvaskarma/status/1372235912206295051 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/GeorgeMourmour2/status/1372229745090428930 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/makonstant/status/1372234150200102914 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/Covid19energoi/status/1372228435783905294 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/Covid19energoi/status/1372227742343835648 at this time, please check again later.
kinitopoiisi athina
Μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας για την προστασία της υγείας, τα δικαιώματα κι ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή - Στο δρόμο και ενώσεις εκπαιδευτικών

Μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας διοργάνωσαν ομοσπονδίες, επαγγελματικές ενώσεις και εργατικές συλλογικότητες, διεκδικώντας την προστασία της υγείας και καταγγέλλοντας το κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής. του τελευταίου διαστήματος. Καλέσματα απευθύνουν και ενώσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

https://twitter.com/GeorgeMourmour2/status/1372240166698557452

Ταυτόχρονα, απηύθυναν μαζικό κάλεσμα σε σωματεία και εργαζόμενους από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

https://twitter.com/savvaskarma/status/1372235912206295051

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εργατικές ενώσεις, σωματεία, ανάμεσά τους η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών, όπως επίσης οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας», τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

https://twitter.com/GeorgeMourmour2/status/1372229745090428930

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν άλλα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, με κεντρικό σύνθημα «Ένας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή». Οι διαδηλωτές διεκδικούν «επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, οργανωμένο έλεγχο σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς κι οργανωμένο έλεγχο στα σούπερ μάρκετ, στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα», καθώς επίσης απαιτούν να μην υπάρξει «καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό» καθώς και «να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».

kinitopoiisi

Επιπλέον, στην κινητοποίηση κάλεσμα απηύθυναν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, καθώς και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, ενώ στο πλευρό των υγειονομικών στέκονται και εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και ενώσεις και σύλλογοι εκπαιδευτικών.

https://twitter.com/makonstant/status/1372234150200102914

Οι υγειονομικοί ζητούν μεταξύ άλλων ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορoνοϊού, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

kinitopoisi vouli

Τέλος στον απόηχο των φαινομένων αστυνομικής βίας και καταστολής ζητούν να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων καθώς όπως καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε ούτε στη μείωση των μαθητών ανά τάξη ούτε στην πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

Ζητούν επίσης την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες. 

https://twitter.com/Covid19energoi/status/1372228435783905294

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο και άλλες πόλεις.

https://twitter.com/Covid19energoi/status/1372227742343835648

Photos: IN TIME

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
Η ανασκόπηση των χημικών ουσιών και των τοξικών επιπτώσεων των αρωματικών γεύσεων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και η ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση και...
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
sxoleio
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: O υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαΐου
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους