Σεξουαλική παρενόχληση - ΚΘΒΕ: Τέλος ο Νίκος Νικολάου
Την άμεση αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου του ΚΘΒΕ αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση

Την άμεση αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου του ΚΘΒΕ αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ζητώντας του να παράσχει εντός της ημέρας, εγγράφως και δημοσίως απαντήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρονταν για τον κ. Νικολάου σε δημοσίευμα της 10ης Μαρτίου, έλαβε την επιστολή που ακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος». 

Και συνεχίζει: «Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, το Υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του, ή να προκύψει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, δεν μπορεί το ΚΘΒΕ να λειτουργεί στη σκιά δημοσιευμάτων κι αντεγκλήσεων».

Και καταλήγει: «Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα